.

un moment de la jornada inaugural

Tot i el sol i la forta calor del migdia, més de cent cinquanta persones es van aplegar ahir davant la façana principal del Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant per tal d’assistir a l’acte inaugural de les obres de rehabilitació i millora de l’edifici, obra modernista de Cèsar Martinell, construït l’any 1919 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2002.

Amb aquest acte, eminentment protocolari, es van donar per finalitzades les obres de restauració i millora de l’edifici. Han estat obres estructurals, de sanejament, i bàsicament han consistit en pavimentar novament el terra de la nau, canviar tota la instal·lació elèctrica de l’edifici i construir un nou sistema de desguassos. També s’ha repassat la teulada i s’hi ha instal·lat un munta-càrregues nou.

La restauració ha estat possible gràcies al programa “Cellers Cooperatius”, projecte de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”, dirigit a posar en valor i adequar diferents monuments catalans de notable interès arquitectònic i artístic.

A l’acte hi van assistir, entre altres autoritats, Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, i Mercè Caballé, en representació de “la Caixa”. Després d’un emotiu parlament del president del Celler Cooperatiu, Joan Dolcet, el públic assistent va poder degustar un tast de vins i un petit refrigeri, gentilesa de la casa, a base de productes locals i de proximitat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */