.

Els jugadors del Nàstic, celebrant la tercera victòria consecutiva. Foto: Nàstic

El Nastic ha aconseguit aquesta tarda davant l’Olot la seva tercera victòria consecutiva (0-2), segona fora de casa i setena de la temporada, gràcies a un gol de Ribelles i una gardela de Bonilla espectacular que el confirmen al liderat del grup tercer. Els granes, que només comptabilitzen una derrota( en el debut davant el Barça B), han demostrat solidesa defensiva, capacitat d’adaptació a tots els terrenys i circumstàncies, un mig del camp competent i un encert de cara a gol decisiu. Tot plegat ben amanit per un Toni Seligrat (“anirem trencant estadístiques”, afirmava en declaracions post-partit) que ha sabut crear un conjunt amb el que somiar de cara a la següent fase d’aquest laberint en el que s’ha convertit enguany la Segona B.

Al partit s’hi arribava amb diversos condicionants previs. Els locals, penúltims tot i estar imbatuts a casa abans del resultat d’avui, estrenaven entrenador després d’haver acomiadat Raül Garrido i fitxar Gabri Garcia. A més, l’Hospitalet donava una alegria empatant (2-2) contra el Llagostera. Ara bé, la competició comença a veure’s afectada de valent per la Covid. L’Andorra, perseguidor dels granes, havia de suspendre el seu encontre contra el Cornellà pels positius detectats al club barceloní, i es queda ara com ara amb només 11 partits jugats (i 19 punts) pels 13 dels tarragonins (26 punts). El virus també ha ajornat l’enfrontament entre el Barça B i el Prat per culpa dels positius detectats en aquest darrer equip, que hauria de ser el pròxim rival del Nàstic si la situació sanitària ho permet.

Així les coses, i amb la baixa de darrer hora de Miranda per lesió al quàdriceps que el deixarà fora de joc prop d’un mes, Olot i Nàstic encetaven una primera meitat distreta, oberta i sense un clar dominador. A l’arrencada inicial dels locals amb dues arribades de Delgado i Eloi que han mort per sobre del travesser, els granes reaccionaven intentant dominar el centre del camp i arribant per les bandes, el millor que tenen, per superar la pressió avançada dels de la Garrotxa. Una penetració d’Albarrán al minut 24 esdevenia la primera oportunitat de gol clara, però a la seva centrada no hi arribava ni Brugui al primer pal ni Carbia al segon. Al minut 35 Gerard Oliva esgarrava amb un mal control una gran combinació amb Brugui i el seu xut precipitat i fluix era finalment rebutjat per Ballesté. Al descans s’hi ha arribat amb un cop de cap de Delgado que ha sortit a la dreta de la porteria de Suarez i una altra oportunitat amb el mateix protagonista que, sol, veu com un estrany de la pilota el deixa sense gol. Per part dels visitants, Carbia ha tirat pel dret per engaltar des de la distància un xut que hauria estat millor aprofitat si s’hagués convertit en passada a Brugui o Oliva, que l’acompanyaven pels flancs.

La segona meitat ha servit per anar per feina. Als tres minuts Ribelles rematava de cap a gol una falta lateral. L’havia tret Bonilla, que acabaria tenint el seu minut de glòria al 60 amb un xutàs des de vuit metres fora de la frontal de l’àrea gran que ha entrat a centímetres de l’escaire dret d’un Ballesté que reacciona tard. Seligrat ha optat per matar el partit amb tres canvis de cop. L’entrada de Pedro Martín, Fullana i Pol Ballesteros poc després de sentenciat el marcador (la plantilla actual del Nàstic dona per a molt) han donat frescura a l’equip i l’ha fet surar sense grans entrebancs durant els minuts de la brossa. L’Olot no s’ha rendit en cap moment i ha ensenyat els dents en arribades laterals, però Pol Ballesteros ha estat qui ha tingut l’oportunitat d’ampliar el triomf en una jugada en la que s’embolica sol.

Alineacions

Olot: Ballesté; Soler (Salinas, minut 67); Blázquez; Barnils; Roger (Joel Arumí, minut 83); Vivancos; Eloi (Samu Pinto, minut 76); Pedro del Campo; Juan Delgado; Xumetra i Kilian.

Banqueta: Batalla (ps); Genís; Salinas; Joel Arumí; Samu Pinto; Marc Pijuan i Raúl Álvarez.

Nàstic: Suárez; Albarrán; Trilles; Quintanilla; Joan Oriol; Bonilla (Laso, minut 89); Fausto Tienza (Fullana, minut 65); Ribelles; Carbia (Pol Ballesteros, minut 65); Oliva (Pedro Martín, minut 65) i Brugui (Pol Prats, minut 82).

Banqueta: Gonzi (ps); Rueda; Pol Prats; Pol Ballesteros; Pol Domingo; Pedro; Fullana; Guiu i Lasso.

Gols: 0-1, Ribelles (minut 48); 0-2, Bonilla (minut 60)

Targetes grogues: Pedro del Campo (minut 17); Fausto Tienza (minut 25); Blázquez (minut 45); Kilian (minut 70); Samu Pinto (minut 83); Roger Barnils (minut 90).

Targeta vermella: Samu Pinto (minut 90, per doble amonestació).