.

Cartell de la convocatòria, que reforça el compromís de reconèixer i contribuir al talent en química a Espanya i Portugal. Foto: Cedida

El Grup BASF i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ-CERCA) anuncien la tercera edició dels Premis BASF-ICIQ en Innovació i Emprenedoria. Aquest consolidat certamen amb una dotació total en premis de 9.000€, té com a objectiu reconèixer innovacions excepcionals i emprenedors disruptius en l’àmbit de la química a Espanya i Portugal, en tres categories.

En primer lloc, el Premi a la Millor Tesi Doctoral (2.500€) reconeix tesis doctorals excepcionals en ciències aplicades o projectes industrials dins del camp de la química. L’elegibilitat inclou la defensa pública en una universitat espanyola o portuguesa en els últims tres anys i la publicació d’almenys un article en una revista científica reconeguda derivat de la tesi.

El Premi a la Millor Patent (2.500€) distingirà avenços científico-tecnològics remarcables que demostrin activitats de transferència de coneixement, patentats a la Península Ibèrica. L’elegibilitat requereix patents centrades en un àmbit tecnològic definit, publicades i presentades en els últims 10 anys (per a OPIs i universitats) o en els últims 5 anys (per a patents d’empreses).


Altres notícies:


Finalment, el Premi a l’Emprenedoria (4.000€) reconeix la trajectòria i l’esforç d’individus i empreses joves amb gran potencial en l’àmbit de la química. Els criteris d’elegibilitat inclouen empreses constituïdes com a entitats legals amb ànim de lucre a Espanya i Portugal, que hagin iniciat les seves activitats en els últims 5 anys, i tinguin consideració de petites o mitjanes empreses.

Investigadors, emprenedors i innovadors estan convidats a presentar els seus projectes fins al 31 de maig de 2024 a les 14:00 hores.

“Estem encantats de llançar la tercera edició dels Premis BASF-ICIQ, que s’han convertit en una plataforma per reconèixer i celebrar el talent que impulsa un canvi positiu en el camp de la química”, comenta Carles Navarro, director general de BASF Española. “Esperem descobrir projectes excepcionals i reconèixer les persones i empreses que estan explorant els límits del que és possible”.

Jurat d’experts industrials i acadèmics

El jurat, format per un distingit grup d’experts del sector industrial i líders acadèmics, revisarà les candidatures i en seleccionarà els guanyadors. Les edicions anteriors han comptat amb la participació d’algunes de les start-ups més prometedores i persones innovadores del país, i la tercera edició promet ser encara més emocionant.

Els guanyadors dels Premis BASF-ICIQ rebran reconeixement pels seus assoliments excepcionals i tindran accés a una xarxa de líders de la indústria, inversors i mentors. Aquest suport valuós pot ajudar-los a accelerar el seu creixement i tenir un impacte significatiu en els seus respectius camps.

La cerimònia dels Premis BASF-ICIQ està prevista a Tarragona, durant l’últim quadrimestre de l’any. Serà un dia de celebració i inspiració, reunint visionaris i agents de canvi a Espanya i Portugal.

Per obtenir més informació sobre els Premis BASF-ICIQ i enviar el teu projecte, visita el lloc web oficial: https://www.iciq.org/agenda/iii-premios-basf…y-emprendimiento/