.

.

TOTS 21


Pere Montserrat, el nou gerent de l'ICS i GiPSS

El gerent únic de l’ICS i GiPSS, Pere Montserrat, ha anunciat la creació d’un nou càrrec directiu a l’organigrama de la sanitat pública tarragonina amb competències poc clares, ha anunciat Iniciativa per Catalunya-Verds-EUiA. La foramció ecosocialista ha tingut coneixement del projecte de creació d’un nou lloc directiu, adjunt al gerent de l’ICS i el GiPSS, que suposadament tindrà per funció “explorar les sinèrgies i les possibles aliances entre els proveïdors sanitaris de Tarragona”.

Es dóna la circumstància que la decisió de crear aquest adjunt a la gerència, “amb càrrec al pressupost de la sanitat pública i comeses poc definides”, s’ha pres al mateix temps que la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya aprovava  ahir, per unanimitat,  una proposició d’ICV-EUiA que instava el Govern a mantenir i racionalitzar els llocs de treball d’atenció directa i reduir els càrrecs directius i d’estructura burocràtica.

El redactat final de la resolució demanava també  “assegurar que els membres que formen part del Consell d’Administració de l’empresa pública GIPSS no tenen conflicte d’interessos amb la sanitat privada”. A hores d’ara, continuen al Consell d’Administració del GiPSS persones vinculades a la Xarxa Santa Tecla.

La formació ecosocialista ·té motius per pensar que darrera d’aquest nou nomenament s’amaga un altre cop l’intent de situar la sanitat privada per damunt de la pública”, atesos “els reiterats problemes que es pateixen des de fa temps tant al GiPSS com a l’ICS, mentre la Xarxa Santa Tecla no para d’ampliar la seva cartera de serveis concertats amb la Generalitat”.

ICV-EUiA insta el Departament de Salut i el Govern de la Generalitat a complir “estrictament” el que ha decidit el Parlament de Catalunya, reclama que s’acabi “amb el secretisme al voltant de la gestió de la sanitat a Tarragona” i exigeix que, “d’una vegada per totes”, es doni tot el suport institucional a la sanitat pública abandonant “les operacions poc clares que fan que la privada guanyi cada cop més terreny a la ciutat”.