.

Port de Tarragona

Port de Tarragona

La diputada d’Iniciativa per Catalunya Laia Ortiz ha presentat una pregunta al Congrés perquè el Govern central aclareixi si ha rebut una petició del govern nordamericà per rebre i tractar residus de l’arsenal d’armes químiques que Síria afirma haver cedit.

Es tracta d’una informació publicada a Publico.es, segons la qual el Govern nord-americà hauria sol·licitat a Espanya, França i Itàlia la possibilitat d’utilitzar un dels seus ports en el Mediterrani per al tractament d’aquests residus.

Alguns mitjans, com delcamp.cat, s’han fet ressò i algunes informacions indiquen que una empresa química amb seu a Tarragona s’ha ofert a fer aquest tractament.

Per comprovar la veracitat d’aquestes informacions i analitzar tot el que impliquen, ICV Tarragona ha tramés, mitjançant el Grup Parlamentari Izquierda Plural, una bateria de preguntes adreçada al govern central: “Té constància el Govern d’una petició en aquest sentit per part del govern dels Estats Units d’Amèrica? En cas de haver-la rebut, pensa respondre afirmativament a aquesta petició? Per quina raó? Si es donés el cas, quin port espanyol es destinaria a rebre els residus de l’arsenal d’armes químiques sirianes? Pot confirmar el govern que una empresa situada a Tarragona s’ha ofert a tractar aquests residus ?”

/* JS para menú plegable móvil Divi */