.

.

TOTS 21


Vista aèria del Port de Tarragona

Iniciativa per Catalunya-Verds-EUiA s’ha mostrat radicalment en contra de la presència de vaixells de guerra nordamericans al Port de Tarragona.

Davant les notícies que informen de la propera arribada al Port de Tarragona de l’USS Dwight Eisenhower, un portaavions nuclear que va participar a la Guerra del Golf i en accions militars a l’Iraq i Afganistan, ICV-EUiA es reitera “en el rebuig a la presència de vaixells de guerra al port de la nostra ciutat. Volem un port civil, no un port militar al servei de la Sisena Flota nordamericana”.

La coalició aposta “per la consolidació del port de Tarragona com a eix de l’activitat comercial i les comunicacions de les nostres comarques”, i considera que els usos militars “es contradiuen amb les necessitats portuàries i del territori”. La formació subratlla “el risc” que comporten els vaixells de guerra. “Molts, com és el cas del que ens ocupa, utilitzen propulsió nuclear, sense que el port tingui instal·lacions adequades per fer front a les incidències derivades d’aquest fet i el menor accident podria causar danys irreparables.

A més, la portaveu municipal d’ICV-EUiA, Arga Sentís, s’ha qüestionat aquest matí a Tarragona21 “quins són els beneficis econòmics” de l’arribada del vaixell, “que no veiem mai per enlloc”, i ha reclamat que es tinguin en compte els perjudicis socials.

També ha destacat que amb l’arribada dels marines, “com va succeir amb el portaavions JFK”, ve associada a la prostitució. “Amb el JFK es van fletar autobusos de prostitutes”, ha afirmat.

De les visites militars “se sol fer sempre un ús propagandístic que es  contradiu totalment amb els valors de pau i solidaritat que defensem”, han dit ambdues formacions.