.

Arga Sentís, durant una roda de premsa

Arga Sentís, durant una roda de premsa

Fa uns dies s’anunciava que  l’Institut Català de la Salut (ICS) a Tarragona ha apartat a Julio García Prieto de la gerència a Tarragona després que dimitís com a gerent únic de l’ICS i GiPSS, substituint-lo per Pere Àngel Montserrat Ollé com a nou gerent territorial de l’ICS al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Un tràmit durant les festes nadalenques “per passar el tema desapercebut” critica ICV-EUiA qui segueix amb atenció la succeció dels fets sobre la sanitat pública i privada a la ciutat.

Pere Montserrat substitueix en el càrrec Julio García Prieto, que segons l’ICS, “inicia un nou projecte professional”. El nomenament de Pere Montserrat es farà efectiu el proper dia 1 de gener de 2014. L’ISC no ha fet públic el destí professional de García Prieto, que va dimitir de la gerència conjunta de l’ICS i GiPSS per profundes diferències amb el Consell d’Administració de GiPSS en una lluita que té com a rerefons la batalla entre la sanitat pública i la privada a Tarragona.

La portaveu d’ICV-EUiA a Tarragona, Arga Sentís, comenta a Tarragona21 que “caldrà veure quin paper fa el nou gerent i cap a quins interessos serà favorable, si cap als de la sanitat pública o la privada” ja que les intencions apunten novament a una gerència única i per tant que també ho sigui de l’empresa pública Gestió i Prestació de Serveis de Salut, on hi ha però membres vincultats amb la xarxa sanitària Santa Tecla (privada).

De fet, el Consell d’Administració de GiPPS va aprovar el divendres 20 de desembre sol·licitar al Govern de la Generalitat la compatibilitat del Dr. Montserrat per tal que també dugui, de forma única, la seva gerència, “amb l’objectiu de potenciar les sinergies entre l’ICS i GiPSS, i reforçar el conveni de col·laboració entre proveïdors a la ciutat de Tarragona”, afirma l’ICS.

Quan García Prieto va ser nomenat gerent únic de l’ICS i GiPSS, es va organitzar una roda de premsa. Després de l’escàndol de la seva dimissió, ara no ha estat així. L’anunci de la nova gerència durant les dates nadalenques i que el nomenament es faci efectiu el proper dimecres dia 1, festiu, “sembla voler tenir la intenció de que el tema passi desapercebut, d’amagades” comenta Sentís, qui segueix pensant que “en tot aquest entramat entre la sanitat pública i la privada a Tarragona, com a la resta de Catalunya, hi ha un un conflicte de models i d’interessos com a rerefons” diu.

El nou gerent és militant de Convergència Democràtica i regidor de CiU a l’Ajuntament barceloní de Sant Joan Despí. Un detall que segons la portaveu de ICV “no ha de significar res, per ara, no coneixem que tingui lligams amb Tarragona tot i que seguirem amb atenció tot aquest tema”, creu que després de tot, el nou gerent “pot ser molt més ‘moldejable’ “.

Finalment Arga Sentís considera “trist” que el seu partit sigui l’únic que s’estigui interessant per la situació de la sanitat pública i privada a la ciutat. “És un tema que ens hauria de preocupar a tots més que altres amb que la resta de partits paren més atenció” comenta.

En referència a les preguntes que el partit va fer arribar al Parlament per rebre respostes sobre tot aquest ‘entramat’, Sentís afirma que “encara no en tenim, són bastant lents en aquests aspectes”.