.

La portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament, Arga Sentís, durant un ple

La regidora d’Iniciativa per Catalunya, Arga Sentís, ha presentat una moció, que es debatrà demà al plenari, perquè l’Ajuntament prengui mesures contra la pobresa energètica que es pateix a la ciutat. La coalició ecosocialista considera necessari que els institucions vigilin, especialment a l’hivern, “que ningú no es quedi sense subministraments bàsics”.

En el text de la moció s’insisteix en el fet que la situació de crisi, atur i retallades en drets socials està provocant un augment de la pobresa que es concreta en la dificultat de moltes persones en l’accés a recursos i serveis bàsics, com ara aliments i subministraments d’aigua, llum o gas necessaris per garantir unes condicions mínimes de vida digna.

Per això, ICV-EUiA proposa que l’Ajuntament promogui la creació d’una Taula sobre Pobresa Energètica, com a espai de diagnosi, anàlisi, debat i recerca d’alternatives i solucions sobre aquesta problemàtica amb participació dels grups municipals, els agents econòmics i socials i de les empreses distribuïdores de serveis energètics bàsics.

També es vol reforçar l’atenció municipal al consumidor energètic amb insuficiència de recursos per tal d’ampliar l’assessorament sobre possibles mesures d’estalvi i eficiència energètica a la seva llar,  i alhora fer un seguiment quantitatiu i qualitatiu  sobre la situació de pobresa energètica a la nostra ciutat i la seva evolució.

A més, la moció vol que es demani a la Generalitat que, de manera immediata, elabori un “Pla de xoc contra la pobresa energètica” que tingui com a principal objectiu garantir el dret ciutadà als subministraments bàsics de la llar establint acords amb companyies energètiques que operen a Catalunya per tal de determinar un sistema públic de tarifes socials reduïdes.

Mobilitat reduïda

D’altra banda, una altra moció presentada per la coalició d’esquerres s’interessa per les condicions dels autobusos interurbans, que segons la llei haurien d’estar adaptats per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda, tot i que s’han produït denúncies en el sentit que no tots compleixen aquestes condicions.

Per això, ICV-EUiA vol que l’Ajuntament es comprometi a instar el Govern de la Generalitat, “que és l’administració responsable en aquest camp”, que garanteixi “que tots els autobusos estiguin adaptats per a l’ús de persones discapacitades”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */