.

.

TOTS 21

El Nàstic buscarà sumar els 3 punts a Vallecas. Foto: Nàstic

El Nàstic afronta aquest divendres (20h) una nova final. Aquest cop a Vallecas, amb menys marge d’error i amb un ambient tens i enterbolit per culpa dels ultimàtums i dels anuncis de dimissions frustrades. Merino recupera a Emaná a Uche i Madinda, però es deixa a Tarragona a Iago Bouzón i Àlex López, dos dels assenyalats de la mala primera meitat contra l’Oviedo. L’inici del polvorí que pot estallar a Madrid si el Nàstic no treu un resultat positiu contra el Rayo Vallecano.

Setmanes enrere, cos tècnic i plantilla demanaven tranquil·litat per afrontar el tram decisiu de la temporada. Una tranquil·litat que aquesta setmana ha estat dinamitada i amenaça encara en explotar més fort. El duel que ha d’afrontar el Nàstic davant del Rayo ha passat a un segon pla per culpa de la Guerra Civil declarada a Can Nàstic. El Consell d’Administració, encapçalat per Josep Maria Andreu, veia aquest partit com un ultimàtum cap a la figura de Merino. Però el mateix tècnic andalús va sortir a defensar-se ell sol i explicant que havia presentat la seva dimissió, però que aquesta no havia estat acceptada. Un moviment estrany i que no ha fet res més que posar més llenya al foc i trencar la unitat mostrada fins ara entre Consell d’Administració i parcel·la esportiva.

Una divisió que sembla no haver arribat a la plantilla. I prova d’això és la reacció que es va viure en la segona meitat contra l’Oviedo. El principal argument de Merino per explicar que la plantilla està amb ell. Juntament amb el recurs dels números aconseguits, que també li donen la raó. Els jugadors i resta de cos tècnic tenen clar qui és el seu enemic ara mateix. El Rayo Vallecano. I quin és el seu objectiu. La permanència. Amb aquests dos conceptes al cap saltaran a la gespa d’un Vallecas ple de gom a gom per intentar sumar tres punts vitals en la lluita per la salvació. I també per calmar les aigües per no patir el naufragi ara que s’està a prop d’arribar a bon port.

Novetats en la convocatòria

Merino recupera peces importants per al duel. A la llista de convocats trobem a Achille Emaná, que s’havia perdut els dos darrers encontres per culpa de les molèsties al seu turmell. També viatja Levy Madinda un cop recuperat de la rotura fibril·lar i el mateix que Uche, que havia desaparegut del mapa per unes suposades molèsties al genoll. Per contra, s’han quedat a Tarragona dos assenyalats el passat dissabte. Iago Bouzón i Àlex López.

Merino no ha avançat per quin sistema es decantarà, però si aposta per números per defensar el seu treball, apostarà pel mateix sistema de 5-3-2, que tant bons resultats ha donat lluny del Nou Estadi.

Davant un Rayo Vallecano que  s’ha tornat a complicar l’existència després de caure per 2-0 davant de l’Alcorcón. Els de Míchel estan ara amb 46 punts, però fent-se forts a casa, on no perden des del passat mes de febrer contra el Mirandés per 1-2. Precisament, Vallecas registrarà una gran entrada després de que el club madrileny hagi llençat diverses promocions per encarar una final per a tots dos equips.

Joan Castell