.

El Nàstic celebra l'1-0 de Muñiz

El Nàstic celebra l’1-0 de Muñiz

El Nàstic no pot passar de l’empat a casa davant del Mallorca (2-2), tot i realitzar el partit més complet de la temporada. Els grana s’han posat per davant en dues ocasions, una en cada part amb els gols de Muñiz i Jean Luc. Però Brandon ha impedit, a cinc minuts per al final, la primera victòria de la temporada. El partit ha acabat amb bronca cap a l’àrbitre, que no ha deixat servir una darrera falta favorable al Nàstic.

El Nàstic que s’ha vist avui ha estat el millor de la campanya. Un Nàstic que volia la victòria. Que hi creia. Que no queia tot i els cops en forma de gol. I amb bon joc a estones i unes quantes ocasions. Però quan ets el cuer, estàs en una dinàmica negativa, tot això no serveix per tocar la glòria de la victòria.

L’onze titular tornava a patir una nova sacsejada i tornant als inicis amb el 4-3-2-1, amb Àlex López en punta, en detriment d’Uche. Aquesta tornada als orígens retornava també el caràcter i l’esforç perdut a Almeria. Des de l’inici es veia un Nàstic compacte, endollat i generós en defensa. Els grana volien la pilota. I amb Tejera, Cordero i Muñiz és més fàcil tenir-la. Faltava donar-li velocitat i profunditat. Però el Nàstic anava arraconant al Mallorca.

Corria el minut 20, quan Yuste cometia una falta sobre Àlex López a la frontal. Una posició perfecta. Somiada per a que Juan Muñiz tragués a passejar la seva esquerra d’or. I amb una paràbola imparable deixava clavat a Santamaria. I feia embogir de ràbia al Nou Estadi. Però la vida a Can Nàstic té de tot menys tranquil•litat. Sobretot amb ensurts com el cop de cap d’Òscar Díaz. Però el pal avui també volia veure una victòria. El joc s’embrutava i el Nàstic semblava perdre’s entre targetes i l’esbroncada corresponent a l’àrbitre.

L’arribada del descans era la millor notícia per als de Vicente Moreno. I més tenint en compte que per primera vegada que ho aconseguien amb l’avantatge momentània. Però com si aquestes línies estiguessin gafades, només arrencar Brandon congelava el Nou Estadi amb un potent xut des de fora de l’àrea, que sorprenia a Dimi.

Però lluny d’ensorrar-se, el Nàstic feia una passa endavant per buscar el segon gol. Moreno posava tota la pólvora possible amb Jean Luc i Uche. El resultat no trigaria en arribar. Però amb molt de suspens. Jugada individual de Jean Luc, que finalitzava amb un xut, que rebotava al pal i a l’esquena del porter visitant per entrar plorant (68′).

El Nàstic aconseguia aguantar el tipus, tot i la lesió d’Àlex Lópe. Però amb el pas dels minuts, la pressió per una victòria que es veia a prop feia tancar-se en excés. I a només cinc minuts per al 90′, a la sortida d’un córner, Brandon novament enfonsava les aspiracions grana, en una nova errada defensiva. El Nàstic podria haver tingut la darrera ocasió per intentar l’heroica, però l’àrbitre no ha permès servir una falta davant la impotència, la incredulitat i la ira dels jugadors, cos tècnic i afició. Una reacció que denota el moment grana. Ple d’impotència.

Fitxa tècnica:
Nàstic: Dimitrievski, Mossa, Suzuki, Lopo, Kakabadze, Tejera, Cordero, Muñiz (Uche 59′), Lobato (Jean Luc 55′), F. Giner i Àlex López (Emaná 72′).

Mallorca: Santamaría, Oriol, Raillo, Juan Rodríguez, Damià (Lekic 45′), Brandon, Lago Júnior, Juan Domínguez, Campadabal, Héctor Yuste (Moutinho 76′) i Òscar Díaz (Ansotegi 63′).

Àrbitre: De la Fuente Ramos. Ha amonestat als locals Juan Muñiz (36′), Tejera (38′), Cordero (84′), Lopo (90′) i als visitants Yuste (20′), Joan Oriol (36′), Raillo (65′), Lago Junior (90′). Ha expulsat per doble amonestació a Lopo (90′).

Gols: 1-0, Muñiz (20′); 1-1, Brandon (45′); 2-1, Jean Luc (68′); 2-2, Brandon (85′).

Incidències: Partit corresponent a la 12ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Nou Estadi davant 5.731 espectadors.