.

La recollida de roba usada cada any va a més

La recollida de roba usada cada any va a més

L’ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que des del 1987 promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, gràcies al recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada, va recollir 611.383 quilos de roba i calçat usats a la província de Tarragona en el darrer any. La recollida selectiva és una eina eficaç de gestió de residus; prova d’això és que el tèxtil que els ciutadans han dipositat als punts habilitats ha evitat l’emissió de 1.940 tones (1.940.452 quilos) de diòxid de carboni a l’atmosfera.

La Fundació gestiona la recollida selectiva de roba usada a una trentena de municipis de la província a través d’una xarxa de 250 contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés. Des de l’inici de la seva activitat a Catalunya, l’objectiu d’Humana ha estat gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada, una filosofia que té molt de sentit en una societat en què el consum de tèxtil fa que el volum de peces rebutjades augmenti de manera progressiva any rere any.

A Catalunya, Humana disposa de 1.333 contenidors per a la roba usada gràcies als acords de col·laboració establerts amb prop de 220 ajuntaments i 200 entitats i empreses privades; l’any passat s’hi van recollir 4.108 tones de tèxtil usat. Al conjunt de l’Estat, la Fundació té més de 5.000 contenidors que anualment recullen vora les 18.000 tones de roba. El reciclatge i la reutilització del material tèxtil és un servei gratuït per als municipis i suposa un estalvi important en els costos de recollida i l’eliminació de residus urbans.

/* JS para menú plegable móvil Divi */