.

Mireia i Alícia, amb l'entrenador.

Mireia López i Alícia Vázquez, amb l'entrenador.

Els atletes del Club Atletisme Tarragona Montse Montañés, Hugo Berenguel i Mireia López s’han proclamat aquest cap de setmana campiones de Catalunya en les finals disputades a Tarragona i Vic, en les què un elevat nombre d’atletes de l’Escola CAT han competit al major nivell, assolint excel.lents resultats, coronats per altres dues medalles, aconseguides per Montse Montañés (plata) i Alícia Vázquez (bronze), i dues quartes posicions de Martina Pomes i Laia Aldave.

Montse Montañés s’imposava el dissabte a l’Estadi Municipal de Camp Clar en la final de llançament de pes infantil, en aconseguir una impressionant marca de 11.76 metres en el primer llançament, que deixava sentenciat el concurs. Montañés era segona també en el concurs de llançament de martell, amb un millor tir de 38.31 metres. En el llançament de pilota aleví masculí, Hugo Berenguel es va mantenir durant tot el concurs en la quarta posició, per acabar sorprenent a tots els seus rivals en el darrer llançament amb un magnífic tir que allunyava la pilota fins a 31.63 metres i que li servien per proclamar-se campió.

Montse Montañés.

Montse Montañés.

La tercera medalla d’or l’aconseguia brillantment na Mireia López Urbano, en imposar-se diumenge a Vic en la finals dels 100 metres tanques, amb una marca estratosfèrica de 14.97 segons, per davant de l’ateta de Torredembarra Andrea Trapé, segona amb 15.43s. Mireia, que quatllava una gran cursa de menys a més, ja feia presagiar un gran resultat en ser la més ràpida en semifinals, amb una marca de 15.42s. La cinquena medalla pels tarragonins l’aconseguia l’Alícia Vázquez en el salt de llargada cadet, en finalitzar tercera gràcies a un magnífic salt de 5.06 metres, per darrera de les atletes de Torredembarra Andrea Trapé, primera amb 5,21m, i Laura Perpinyà, segona amb 5.16m.

En la llargada masculina, Javier Almale confirmava el seu gran any de debut en aquest esport, en finalitzar onzè i millorar la seva marca personal fins als 5.30 metres. Els i les atletes més petits també deixaven constància de la seva competitivitat en les finals disputades dissabte a Camp Clar. Martina Pomes era quarta en la final dels 60 metres llisos, amb un temps de 9.78s, després de ser segona en la seva semifinal amb 9.51s, mentre que Natàlia Sánchez era setena en la seva semifinal amb un gran registre de 9.67s, però no aconseguia passar a la final. Per la seva banda, Laia Aldave era també quarta en el salt d’alçada, amb un millor salt de 1.08m, en una prova en la que Martina Pomes era sisena amb 1.05m i Laura Santos dotzena. Rubén Paredes finalitzava vuitè en el llançament de pilota, amb 27.27m, i novè en el salt de llargada amb 3.41m, mentre que Àlex Garcia i Júlia Suárez eren catorzens en les proves dels 1.000 metres llisos i 1.000 metres marxa, amb un temps de 3.49.46 i 7.23.60 res`pectivament.

Hugo Berenguel

Hugo Berenguel

Nil Pinyol aconseguia plaça de finalista en el salt d’alçada aleví, en finalitzar setè amb un millor salt de 1.23m, que suposo una nova marca personal, mentre que Laurineelisa Marimón era quarta en la seva semifinal dels 60 metres tanques alevins, amb un temps de 10.67s. Entre els atletes infantils, Inés Delgado assolia un excel.lent setena posició final en el llançament de javelina, amb un millor tir de 19.83m, Berta Sánmcez era vuitena en salt en perxa, després d’igualar la seva millor marca personal amb 2.35m i Mar Vázquez era novena en els 220 metres tanques, atmbé millorant la marca personal fins als 37.15s.

Aleix Lago afrontava una sortida complicada en la dura prova dels 600 metres llisos, que el feia perdre posicions de bon principi, per acabar desè amb un temps de 1.48.56. I en les proves de tanques, Pep Aldave era desè i tretzè en els 80 i 220 metres tanques, amb unes treballades marques de 15.21s i 37.80s. La jornada de diumenge no va poder ser completada pel mal temps, que va aobligar a suspendre la jornada de tarda, en la que Dídac Alonso i Mireia López havien de participar en les finals de llançament de javelina cadet. Aquestes proves es disputaran el proper diumenge.