.

Xavier Homs, dirigint-se a Rajoy durant el debat d'investidura d'avui.

Francesc Homs, dirigint-se a Rajoy durant el debat d’investidura d’avui.

El diputat del PDECat al Congrés, Francesc Homs, ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que “compleixi els compromisos amb Tarragona i els Jocs del Mediterrani”, referint-se als més de 12 milions pendents de l’Estat pel finançament de l’esdeveniment. Homs ha fet aquesta interpel·lació durant el seu primer torn de paraula del debat d’investidura al que s’està sometent en aquests moments Rajoy.

En la part final de la seva intervenció, el diputat demòcrata ha enumerat els deu compromisos del PDECat que regirien la seva actuació en el Congrés, un dels quals és el compromís amb la cultura i l’esport. Ha estat a l’anunciar aquest punt quan Homs s’ha dirigit al president en funcions per demanar-li que executés el finançament pendent. Prèviament, Homs havia posat el corredor mediterrani i el traspàs de rodalies com a exemples de les seves reclamacions en infraestructures, un altre dels punts del seu decàleg.

Aquesta reclamació directa arriba dos dies després de l’aprovació d’una Proposició no de Llei a la Comissió d’Hisenda i Administracions Públiques del Congrés que demanava modificar el pressupost d’enguany per incloure-hi una partida de 3 milions per la piscina olímpica, i assegurar que els pressupostos de 2017 tinguessin una inversió de 9 milions per les despeses operatives dels Jocs. La proposició la va presentar el també diputat de PDECat Ferran Bel.

La proposta va rebre el vot favorable de tots els grups excepte del PP, que va assegurar que “el PDECat ha dinamitat el consens que hi havia sobre Tarragona 2017”, en paraules de Jordi Roca, diputat popular per Tarragona. “A banda de mal redactada, vincula el finançament de la piscina olímpica als pressupostos de l’any 2017, un autèntic nyap, ja que aquests diners han d’arribar el més aviat possible per tal de licitar l’equipament i mantenir-nos dins els terminis”, va afegir Roca.

Villamayor: “Va ser un moment molt poc oportú per presentar la proposició no de llei”

El regidor comissionat dels Jocs del Mediterrani, Javier Villamayor, ha afirmat en declaracions a Tarragona21.cat que la proposició no de llei presentada per Ferran Bel havia arribat “en un moment molt poc oportú”. Preguntat per la proposta del PDECat l’alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, va declarar que “no feia nosa” però que no aportava res a favor de la consecució del finançament.