.

Imatge de la primera edició. Foto: Ajuntament

 

El concert es celebra el dia de Tots Sants, 1 de novembre, a les 12 hores

 

El proper 1 de novembre, la ciutat de Tarragona acollirà un acte d’homenatge en record als difunts. Des de l’Ajuntament de Tarragona i l’Empresa de Serveis Funeraris Municipals de Tarragona (EMSERFUMT) s’ha organitzat, per segon any consecutiu, un acte d’homenatge en record a les persones que han traspassat en el darrer any.

L’acte es durà a terme el dia 1 de novembre, coincidint amb la celebració de Tots Sants. A les 12 h i a la plaça de les Cols de la ciutat, se celebrarà un concert de corda que estarà obert a tothom i que anirà a càrrec del Quartet Gerhard, una formació de quatre instrumentistes catalans de reconegut prestigi internacional.

“Aquest acte és un homenatge a aquelles persones que ens han deixat en aquest any. Tarragona no s’oblida dels seus difunts i és per això que hem volgut organitzar aquest acte pensat per a tothom qui hagi patit una pèrdua. El concert del Quartet Gerhard és un acte laic i obert a tothom”, explica l’alcalde de Tarragona i president d’EMSERFUMT, Pau Ricomà.

Un quartet d’apassionats per la música de cambra

Quartet Gerhard és un conjunt instrumental de corda català format per quatre apassionats per la música. Robert Gerhard va ser un compositor català nascut a Valls i deixeble de Schoenberg a principis del segle XX. Gràcies a Gerhard, gent com Webern o el mateix Schoenberg visitaven Barcelona molt sovint. Una ciutat que els tenia atrapats abans que la Guerra Civil i el feixisme acabés amb qualsevol forma de progrés a Espanya. D’aquí ve el nom del quartet perquè, com expliquen ells, “era un home decidit, que es va unir al moviment avantguardista d’aquella època i va lluitar per la seva idea de música  d’una manera que ens sentim molt identificats”. Quartet Gerhard són una formació de cambra avantguardista de les tendències musicals.

Aquesta formació catalana és guanyadora del tercer premi a l’International Irene Steels-Wilsing Competition, de Berlin. També ha pres part en festivals com el Bordeaux String Quartet Festival, el Mozartfest Würzburg o el Muzenforum Concerten Bloemendaal. El seu compromís amb la música de nova creació es demostra en les seves actuacions a les CNDM series, a Madrid o a la Nuit de la Création, a Aix-en- Provence

El concert en homenatge als difunts durarà 45 minuts i el quartet se situarà a un escenari que estarà a la plaça de les Cols, a tocar del carrer Major. Al mig de la plaça s’instal·laran cadires i les escales que s’enfilen cap a la Catedral també serviran de graderia perquè la gent pugui escoltar un repertori musical molt sentit en record dels que ens han deixat.

Redacció