.

.

TOTS 21


Imatges de l’acte. Fotos: Cedida

La Fundació Privada Reddis, l’Hospital de Reus i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Reus van organitzar ahir, de forma conjunta, els actes d’homenatge al Dr. Francisco Jimeno Vidal. El traumatòleg, nascut a Reus el 1906, va ser l’introductor de la traumatologia moderna a Catalunya.

El Doctor Lluís Colomés, Patró de la Fundació Privada Reddis i cap d’estudis de l’Hospital, va impartir una conferència homenatge al Dr. Jimeno Vidal, en la qual va fer un repàs per l’experiència vital del Dr. Jimeno i va destacar els seus assoliments professionals. Aquesta xerrada ha estat la classe que inaugura el curs acadèmic 2022-2023 de la filial de Reus de L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

Prèviament, es va dur a terme l’acte d’incorporació de la fotografia i la ressenya biogràfica del Dr. Jimeno Vidal a l’espai museístic de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que amplia així la galeria de metges que han destacat en la pràctica mèdica a la nostra ciutat.

Sobre el Dr. Francisco Jimeno Vidal

Durant la Guerra Civil el Dr. Jimeno Vidal va ser director de l’Hospital de Sang ubicat a l’Institut Pere Mata, cap quirúrgic del preventori de la Sabinosa i, posteriorment va posar en marxa un hospital per a malalts traumatològics de 700 llits a Banyoles. Durant aquest temps va atendre més de 6.000 fractures (unes 500 de fèmur) amb una mortalitat de només 3,5%, sent un dels metges amb més experiència traumatològica de tot l’Estat.

Durant tota la seva carrera, Jimeno Vidal va donar cursos i conferències a 15 països diferents, que li donaren fama mundial. Va ser membre fundador i president de la Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, President de la Secció de Traumatologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i membre d’honor de les Societats de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica d’Espanya, Alemanya, França i Àustria.

Redacció