.

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu ha visita avui Repsol i BASF. Foto: Tots21

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha reclamat el projecte de Hard Rock com una “proposta de diversificació turística” enmig del debat dels esculls pels pressupostos de la Generalitat.

En una visita al complex petroquímic de Repsol a la Pobla de Mafumet, Hereu ha qualificat el Camp de Tarragona com un “gran pol turístic” que s’està remodelant i reconfigurant.

Així, ha puntualitzat que defensa el macrocomplex en un context d’una proposta “més complerta” que ajudi a “sumar” en la diversificació del sector turístic. Tot plegat, en un moment en què precisament el Hard Rock s’ha convertit en un dels obstacles que dificulten l’aprovació dels comptes catalans, que compta amb el suport del PSC però amb l’oposició frontal dels comuns.

L’impost a les energètiques

Altrament, el ministre d’Indústria i Turisme, ha afirmat que estan en “negociacions” per evitar que l’impost a les energètiques sigui “un impediment” a les inversions destinades a la descarbonització del sector.

Hereu ha fet aquestes declaracions des del complex de Repsol, a la Pobla de Mafumet, des d’on ha defensat la transformació del sector i els projectes que se’n deriven. Repsol havia amenaçat amb no invertir 1.400 milions d’euros a Tarragona si tira endavant aquets gran impost.

D’altra banda, el ministre ha assenyalat que de moment, cinc empreses de la demarcació tarragonina ja han sol·licitat ajudes al programa PERTE, destinades precisament a la descarbonització, i ha fet una crida a les companyies per adherir-s’hi fins al 17 d’abril. Hereu ha qualificat el Camp de Tarragona com un dels “grans centres estratègics de Catalunya i Espanya“.

Finalment, el ministre ha recordat que el Ministeri d’Indústria i Turisme ha concedit un total de 160 milions d’euros en ajudes al sector industrial de Tarragona en els últims cinc anys, dels quals 71,6 milions corresponen als PERTEs VEC i Agroalimentari, i la resta a altres línies d’ajuda industrial, incloent-hi les compensacions per CO₂ a les empreses electrointensivas.

Ariadna Escoda – ACN / Redacció