.

.

TOTS 21

Els quatre portaveus de l’oposició han comparegut conjuntament davant la premsa

Els portaveus dels grups de l’oposició a l’Ajuntament de Salou M. Reyes Pino (C’s), Mario García (PP), Alexandre Boquet (ERC) i Vicente Macías (Guayem) han assegurat que “l’equip de govern menteix quan assegura des d’un comunicat enviat per la Regidoria de Cultura que l’oposició no dóna suport a les subvencions a les colles i entitats que participen al Cós Blanc”, en una roda de premsa conjunta celebrada avui al consistori.

L’oposició ha afirmat que no ha tingut accés al nou conveni de subvencions per a la participació de les colles locals en el Cós Blanc.

La líder de l’oposició a Salou, M. Reyes Pino, ha explicat que “l’equip de govern va presentar per via d’urgència el nou conveni de col·laboració que ha de regir les subvencions atorgades a les colles que participen al Cós Blanc per ser aprovat en el ple ordinari del passat dimecres 25 de gener”. I ha ressaltat que “l’oposició no havia tingut accés a aquest conveni”, per la qual cosa ha titllat de “falses” les declaracions del regidor de Gestió Interna, Jesús Barragán, qui havia afirmat a través de les xarxes socials que “aquesta informació estava a disposició de l’oposició 72 hores abans del ple”.

La portaveu municipal de Ciutadans ha criticat que el Govern local “sol·licités a l’oposició que aprovés un full en blanc”. I ha reiterat que “en cap moment, l’oposició va votar en contra de les subvencions a les colles sinó del nou conveni” el qual “es va presentar a última hora, no es va informar del seu contingut en cap comissió i tampoc es va llegir al ple”.

Tanmateix, M. Reyes Pino ha lamentat les declaracions de la Regidoria de Cultura. “Estan totalment fora de lloc i no s’ajusten a la realitat”, ha matisat.

‘Deixadesa i mala gestió’

Per la seva banda, el portaveu municipal del Partit Popular, Mario García, s’ha mostrat contundent amb l’equip de govern a qui ha acusat d'”incompetència política” i de “no voler assumir les seves responsabilitats per la seva falta de diligència”. Així mateix, ha criticat que “intentin evadir-les culpant a l’interventor”. I els ha recordat que “els polítics no poden escudar-se en els funcionaris per la seva mala gestió”.

El portaveu popular ha recordat que “tots els ciutadans coneixen la data de la Festa Major de Salou”, per la qual cosa ha titllat d'”incongruent” que la Regidoria de Cultura i festes asseguri que ‘feia mesos que treballava en aquest tema’ i “presentin el punt de l’aprovació del nou conveni una setmana abans de l’inici de les festes”. En aquest sentit, ha instat la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, a respondre “com és possible que la Regidoria fes mesos que treballava en el Cós Blanc i passin l’aprovació del conveni com un punt urgent al ple d’aquest mes, i amb una falta de transparència absoluta?”. Per això, ha reiterat “la mala gestió i deixadesa de la Regidoria”.

‘Manipulació informativa’

El portaveu municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Alexandre Boquet, ha defensat “el suport dels grups de l’oposició a les subvencions destinades a les colles que participen en el Cos Blanc” i ha repetit que “l’equip de govern menteix quan afirma el contrari”, i els ha instat a “ser transparents” i “penjar el vídeo de la sessió plenària de gener a la web municipal” perquè “els ciutadans puguin comprovar què va votar cada grup i quina va ser la justificació d’aquest vot”.

Finalment, el portaveu d’ERC ha defensat que “l’oposició està a favor de les ajudes a les entitats i en contra del model del nou conveni, les formes en les quals s’ha creat formes i el fons del mateix”. En aquest sentit, ha culpat al govern municipal de “tractar de tergiversar i manipular el posicionament i explicacions que els diferent grup van fer durant la sessió plenària”.

Alexandre Boquet ha denunciat també “la utilització dels canals de comunicació corporatius de l’Ajuntament de Salou, com twitter i el canal de notícies de la web salou.cat per atacar i desqualificar els posicionaments legítims i totalment democràtics dels diferents grups de l’oposició local”.