.

.

TOTS 21


Logoti de la nova capçalera de l’antic Tarragona21

La cadena de televisió TAC12 s’ha endut el guardó Petxina Km. 0, convocada pel Col.legi de Periodistes de Catalunya en la seva demarcació de Tarragona, amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat i amb vocació de servei al territori. El guardó ha recaigut en el programa ‘Connecta 10 comarques’, “per l’aposta pel territori d’aquest programa de connexions en directe que es realitza conjuntament amb Canal Reus, Canal Terres de l’Ebre i Canal 21”. El diari digital Tarragona21.com -avui, Tots21- ha restat en segona posició de les votacions i i L’Espluga FM Ràdio, tercera.

Tots21 felicita el guanyador, TAC12, mitjà de referència al Camp de Tarragona, i al tercer finalista, L’Espluga FM Ràdio, a més de tot l’equip de Tots21, així com a tots els i les que hi han format part en els 12 anys de la seva història. ‘Haver estat finalistes és un reconeixement a la tasca de molta gent i a l’encert d’esdevenir un digital territorial que estima especialment els pobles dels que informa’, ha afirmat el seu director, el veterà periodista Jaume Garcia. ‘Tots21 agraeix especialment aquells col.legiats que ens han atorgat el seu vot, i a l’aposta del Col.legi per aquest mitjà’.

Un total de 47 col·legiats i col·legiades han participat en un procés de votació de les Petxines de la Informació que, a causa de la Covid-19, ha estat virtual per primera vegada en les 28 edicions de la festa.

Els guardons consten de la Petxina Oberta, la Petxina Tancada i la Petxina KM 0.

Petxina Oberta

Un cop fet el recompte dels vots, els resultats atorguen la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, al departament de premsa de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona “per mantenir-se al peu del canó a l’hora d’atendre les peticions dels professionals de la comunicació, tot i la complexa situació sanitària derivada de la pandèmia de la COVID-19”.

Els altres candidats han estat l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Departament de comunicació del Port de Tarragona.

Petxina Tancada

D’altra banda, el Departament d’Interior, en l’etapa del conseller Miquel Buch, és mereixedor de la Petxina Tancada “pel menysteniment cap a la premsa local durant les hores posteriors a l’accident químic a l’empresa Iqoxe del polígon petroquímic de Tarragona”, segons els col·legiats. El guardó vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.
Iqoxe i PortAventura completaven la terna de candidats a la Petxina Tancada.

Redacció