.

Un dels caps de la banda 'Los Trinitarios' detingut al novembre de 2012. Foto ACN

Un dels caps de la banda 'Los Trinitarios' detingut al novembre de 2012. Foto ACN

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Tarragona han dut a terme una operació conjunta amb un centenar d’agents que ha acabat amb el desmantellament de la cúpula de la banda llatina ‘Los Trinitarios’  integrada per espanyols, dominicans i marroquins.

La perillosa banda, similar als Lating Kings, es dedicava a fer atracaments, tràfic de drogues i a l’extorsió, actualment com  la banda més activa a l’Estat des d’aleshores.

Han estat detingudes fins al moment 8 persones a Tarragona i Salou, i s’han efectuat 9 registres domiciliaris.

Una detenció efectuada al Passeig de la Independència de Tarragona

L’operació, que s’ha portat a terme a les 6h, s’ha centrat a l’Avinguda d’Andorra i al passeig de la Independència. Ja al novembre de 2012 la Guàrdia Civil havia actuat contra la mateixa banda.

Actualització a les 12 hores.- A Tarragona els registres s’han fet a l’avinguda d’Andorra, a l’avinguda Ramon i Cajal i al passeig de la Independència, mentre a Salou, a prop del CAP. En total, s’han efectuat nou registres amb una desena de detinguts fins al moment. Al llarg del matí d’aquest dimecres els efectius policials encara seguien escorcollant algun dels domicilis d’on n’han tret caixes amb documentació.

Amb aquest operatiu, la Guàrdia Civil hauria desmantellat la cúpula dels Trinitarios a Tarragona. Amb tot, seria una banda integrada per nois molt joves, de nacionalitat espanyola, dominicana i marroquina, que s’haurien ajuntat per ocupar l’espai buit que va quedar des de la desarticulació de la banda dels Latin King, segons han informat a l’ACN fonts pròximes a la investigació.

Els detinguts es troben ara a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona a l’espera de passar a disposició judicial.

Actualizació a les 16 hores.- L’operació contra ‘els Trinitarios’ s’ha acabat amb deu detinguts, principalment de nacionalitat espanyola, dominicana, i marroquí, d’entre 18 i 25 anys. En els registres, fets a Tarragona i Salou, també s’han intervingut dues pistoles simulades, munició del calibre 7,62 mm, diverses armes blanques tipus matxet i bats de beisbol, 1.000 grams de cocaïna, i 4.700 euros en efectiu, així com altre material de l’organització.

La banda es dedicava al tràfic de drogues, atracaments, extorsions i amenaces. Vuit dels deu detinguts eren integrants de la banda, i els altres dos han estat detinguts per tràfic de drogues.

L’operatiu s’ha iniciat a dos quarts de set del matí amb els registres domiciliaris dels principals integrants a Tarragona i hi ha participat 150 agents dels tres cossos policials. En total s’han practicat vuit registres a Tarragona i un a Salou.A Tarragona s’han dut a terme a l’avinguda d’Andorra, a l’avinguda Ramon i Cajal i al passeig de la Independència; mentre a Salou, ha estat a la zona propera al CAP.

Investigació iniciada al 2009

Les investigacions es van iniciar a finals de l’any 2009, de manera coordinada entre els tres cossos policials, quan a Tarragona es va detectar un increment d’activitats delictives protagonitzades per un grup de joves que, amb el pseudònim de la banda d’origen dominicà Trinitarios, havien començat a destacar en la comissió de tot tipus de fets delictius. La banda dels Trinitarios va buscar l’aliança d’una banda d’origen marroquí que s’havia establert a Tarragona denominada ‘LOS 20MA’.

De les investigacions practicades, es va poder comprovar que diversos membres de la banda marroquí ‘LOS 20MA’ havien estat captats pels Trinitarios per integrar-los a la seva banda.

S’ha pogut constatar l’existència d’una estructura piramidal jerarquitzada, on cada membre té funcions encomanades amb la finalitat de desenvolupar activitats antisocials encaminades a l’obtenció de beneficis econòmics a través de l’execució de delictes per mantenir l’estructura de l’organització. La raó de ser d’aquestes bandes és mantenir el domini sobre altres grups rivals i el control del carrer, compten amb una gran disciplina i un ferri control intern.

/* JS para menú plegable móvil Divi */