.

Els agents dels dos cossos van intervenir prop de 50 kilos de peix que no complia la normativa. Foto: Cedida/Seprona

La Guàrdia Urbana de Tarragona i la Guàrdia Civil del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) han actuat aquest dimecres en un operatiu conjunt realitzat amb l’objectiu de fiscalitzar el gènere pesquer que pretenia ser comercialitzat fora de la Llotja de Tarragona.

Les llotges són els punts neuràlgics a cada port pesquer i és on es concentren els compradors, pescadors i personal labora. Dins de les llotges es pot fer una primera venda dels productes resultants de la pesca extractiva marítima i/o el marisqueig, i és on els productors (pescadors i mariscadors) han de comercialitzar els seus productes per qualsevol mètode admès en dret. Tot plegat dota d’unes condicions de seguretat que beneficien, tant la seguretat del consumidor final com el medi ambient, ja que s’impedeix la pesca de peix immadur després del control de les talles dels productes pesquers.

Amb la finalitat de perseguir tant la captura com la comercialització de peix de forma il·lícita, d’acord amb el Pla Anual de Control Integral d’Activitats Pesqueres (PACIAP), el SEPRONA de Tarragona incrementa els controls en diferents llotges del litoral tarragoní. D’aquesta manera, durant l’operatiu del SEPRONA, juntament amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, els agents van procedir a la intervenció i decomís de prop de 50 kg de peix (seitó, sardina i rap, principalment) i es van fer 11 denúncies a la Llei de Pesca i Assumptes Marítims en matèria de talles reglamentàries i deficiències a l’etiquetatge.

El peix decomissat va ser cedit, després de rebre compromís que es garantirà la seguretat alimentària del gènere abans de ser consumit, a una entitat benèfica de la ciutat.

El SEPRONA recorda que aquest tipus d’actuacions il·lícites poden causar un greu risc a la salut dels consumidors, ja que no es pot acreditar la traçabilitat del producte. Qualsevol dany o afectació al medi ambient, fauna i/o flora, es pot posar en coneixement del SEPRONA de la Guàrdia Civil a través del número 062, a disposició del ciutadà 24 hores al dia, 365 dies l’any.