.

.

TOTS 21


Comissió de seguiment de BCN World, celebrada a la seu del govern de TGN. Foto. Tarragona21

Comissió de seguiment de BCN World, celebrada a la seu del govern de TGN. Foto. Tarragona21

Nova reunió a la cerca del màxim consens per tirar endavant el planejament urbanístic que ha de possibilitar el desenvolupament del complex turístic i d’oci entre Vila-seca i Salou. Aquest cop s’ha constituït a Tarragona la Comissió de seguiment del Pla director urbanístic (PDU) del Centre Recreatiu i Turístic (CRT), aprovada al Parlament el passat mes de gener.

A la sortida de la reunió, l’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha mostrat taxatiu: “Cal que la classe política estigui a l’alçada de les circumstàncies i que estiguin per la labor: s’ha de tenir un pensament constructiu, positiu i ràpid”. Granados considera que en trobades com la celebrada aquest divendres, a la seu del govern a Tarragona, no es poden repetir “els debats estèrils del Parlament” perquè “només retarden l’arribada de les inversions”.

En aquest sentit, el batlle d’un dels dos municipis on s’ha de desenvolupar el Consorci Recreatiu i Turístic, a més de Vila-seca, ha defensat l’entesa entre les diferents formacions polítiques que canalitzin aquest nou complex turístic. “Ens estem jugant que Salou i el conjunt de la Costa Daurada sigui més competitiu, que aconseguim una desestacionalització del turisme i arribar a un sector que ara no tenim”. Un nou àmbit, ha afegit, “que no depèn del sol i la platja i que ens permetria tenir turistes tot l’any”.

Si tots els polítics no remen en la mateixa direcció, ha resolt Granados, “correm el risc que es retardin les inversions i els operadors apostin per un altre lloc”.

El govern es dóna més temps per encarrilar el PDU

En la comissió de seguiment de BCN World a Tarragona hi han pres part els partits polítics, col·legis professionals i entitats econòmiques i turístiques del Camp de Tarragona que, juntament amb la Generalitat, han de debatre el contingut del PDU. La comissió s’ha donat un mes de marge perquè es facin aportacions al document abans que passi per la Comissió d’Urbanisme per a la seva aprovació inicial.

En aquesta línia, el delegat del Govern al territori, Joaquim Nin, ha detallat que la comissió es tornarà a reunir de cara a la segona quinzena d’abril. A partir de llavors, ha reblat Nin, “ja podrem tenir data per tenir el PDU”.

ERC veu que ‘BCN World s’humanitza’

Des d’ERC, el parlamentari i alcalde de Montblanc, Josep Andreu, creu que s’està “racionalitzant i humanitzant” BCN World perquè la “realitat és molt tossuda i sempre s’acaba imposant. De tot allò que es parlava de destinació turística que doblaria Catalunya amb visitants… Potser sí que hi ha un casino i no passarà res, però ja no serem la destinació del joc d’Europa”, ha afirmat. Amb tot, Andreu ha reconegut preocupació pel fet que Veremonte, impulsor del projecte, s’hagi apartat i que la Generalitat pugui estar condicionada a “compromisos d’increment d’edificabilitat amb ‘la Caixa’.

Participants a la comissió de seguiment de BCN World 

La primera reunió de la Comissió de seguiment del PDU del CRT de Vila-seca i Salou ha estat presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i pel director de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), Damià Calvet. Han estat presents a la comissió representants de tots els grups polítics parlamentaris, la URV, col·legis professionals d’arquitectes, enginyers industrials i enginyers de camins, canals i ports. A més, també hi ha una àmplia representació del teixit econòmic, empresarial i turístic tarragoní. En formen part tres associacions hoteleres i d’empresaris d’hosteleria, l’Autoritat Portuària de Tarragona, el Patronat de Turisme, les cambres de comerç de Reus i Tarragona, Pimec, i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

Joan Marc Salvat