.

L'alcalde Granados durant la seva intervenció. Cedida.

L’alcalde Granados durant la seva intervenció. Cedida.

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados, és present, aquesta setmana, al X Foro Internacional de Turismo Maspalomas Costa Canaria.

Avui dijous, 17 de novembre, Pere Granados ha participat com a moderador de la taula rodona ‘Anàlisi de les tendències del sector turístic’, formada per Natalia Martínez Páramo, cap de la Unitat Agència Executiva per a les Pymes, Turismo Comisión Europea; Carlos Álamo Cabrera, conseller de Turisme del Cabildo de Gran Canaria; i la directora de Turisme de Portugal a Espanya, María de Lurdes Vale.

En les seves intervencions, l’alcalde ha assegurat que “el turisme és la indústria amb més capacitat d’adaptació”, afirmant que “el turisme és innovació”. També, ha assenyalat que la pandèmia ha avalat el gran treball de transformació que, des de fa temps, realitzen els municipis turístics “per esdevenir sostenibles i digitals”.

Durant la taula rodona, els ponents han debatut sobre les tendències i hàbits del turista en la conjuntura actual, marcada per la crisi econòmica i la guerra d’Ucraïna; i sobre com s’adapta l’Administració pública per adequar-se a les preferències dels turistes. Granados, en aquest sentit, ha fet referència a la importància que li donen, actualment, els visitants, als green and blue spaces, és a dir, als espais verds i blaus.

També, han parlat sobre els grans reptes dels municipis turístics, com són la digitalització, la sostenibilitat i la consciència turística. I han esmentat les preferències dels clients, com la cerca de productes de qualitat, complementaris al tradicional de sol i platja, com són la gastronomia i la cultura; i han posat de relleu l’increment de la demanda d’experiències personalitzades. Així mateix, s’han indicat les oportunitats que ofereixen els fons europeus.

El fòrum, presidit per Juan Manuel Benítez del Rosario, ha comptat amb l’assistència d’autoritats i personalitats del món del turisme, com, per exemple, Christopher Pissarides, Premi Nobel Economia 2010, que ha impartit la conferència inaugural.

Cal dir que el X Foro Internacional de Turismo Maspalomas Costa Canaria és organitzat per l’Ajuntament de San Bartolomé de Tirajana, el Cabildo de Gran Canaria i la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, a través de la Facultad de Economía, Empresa y Turismo.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */