.

Foto de família dels guardonats, amb les autoritats

El passat divendres es va celebrar el sopar i la gran festa de lliurament dels Trofeus Gastronia 2013, de l’Associació Gourmets de Tarragona, al restaurant del hotel Gran Claustre d’Altafulla.

L’acte va començar amb el visionat del muntatge fotogràfic del diferents esdeveniments i sopars celebrats durant el exercici mentre que una copa de cava donava la benvinguda als socis, esposes, premsa, amics i representants dels restaurants guardonats.

A continuació, el president dels Gourmets, Emili Mateu, agraint la presència dels allí convocats va donar la paraula al soci i senador Jordi Sendra, que presidia l’acte i que va ressaltar, un cop més, la importància del turisme i de la gastronomia a les nostres comarques.

A continuació es van lliurar els guardons, creacions de l’artista i joier Joan Blázquez. Els guanyadors van ser aquests: Premi Bacus al millor celler, Cava Jané Ventura; Trofeig XV Gastronia, al restaurant amb la puntuació mes alta, Lumine de Salou. Va recollir el premi el seu xef, Edu Cuesta, i  el seu ‘maître’, Jordi Diéguez. El primer accèssit se’l va emportar el restaurant Les Vistes, del club de golf Bonmont, que també van recollir el seu xef i ‘maître’. Finalment, un segon accèssit, que va ser per al restaurant Joan Urgellès, de Reus.

Els assistents van rebre una còpia del DVD amb la memòria fotogràfica 2013 i seguidament va començar el sopar, elaborat pel xef Jaume Drudis, de gran categoria, que va palesar l’altura gastronòmica del restaurant Les Bruixes que acollia l’acte.

Francisco Torralba