.

Tres moment de la Nit del Pataco. Foto. Ajuntament d’Alforja

La Nit del Pataco, la Fira Gastronòmica d’Alforja, celebrada aquest últim dissabte del mes d’agost, ha recuperat i sobrepassat totes les xifres anteriors a la pandèmia i enguany ha servit més de 550 àpats que s’havíen reservat directament i amb anterioritat a l’Ajuntament d’Alforja. A aquesta xifra cal afegir-hi els tiquets que es van vendre i es van servir directament durant la vetllada, que va presentar un ambient de festa gran durant tota la nit.

L’Ajuntament d’Alforja vol agrair a totes les persones voluntàries, a les entitats i al personal de la Brigada Municipal la dedicació, l’esforç i la feina feta en la preparació de tots els detalls: muntatge dels escenaris, distribució i col·locació de taules i cadires d’acord amb les reserves fetes, decoració de tot l’espai, preparació dels detalls fets amb espelmes que els comensals van trobar a les taules, preparació de les parades de les entitats i dels diferents espais de relax amb que es va caracteritzar la part del darrere del Parc Amics d’Alforja, feines de cuina i preparació de tots els ingredients del Pataco i mil i un detalls que van quedar enllestits gràcies a l’esforç col·lectiu de molts alforgencs i alforgenques. Sense aquestes col·laboracions, la Nit del Pataco no seria el que és, un gran èxit col·lectiu.

Val a dir que el Parc Amics d’Alforja es va omplir fins a la bandera i que el moviment va ser continu tota la nit per gaudir i tastar totes les especialitats, des del Pataco fins a les diferents tapes i postres que van preparar l’Associació de Dones d’Alforja, la Colla Gegantera i Grallera, Joves d’Alforja, l’Asociación de Vecinos Urb. Portugal i Alforja FS. A més, Mas del Botó hi va posar el vi i l’aigua i l’Ajuntament d’Alforja la copa commemorativa. Cal destacar també que la major part dels productes alimentaris que es van fer servir eren Productes d’Alforja.

Finalment cal destacar que, a més de l’aspecte gastronòmic, la nit va comptar amb dos espais musicals diferenciats, un d’ells a la part principal, davant el parc infantil i l’altre a la part del darrere del parc on un dj va amenitzar la nit, que va comptar amb una doble varietat d’opcions musicals.

Amb la recuperada Nit del Pataco, Alforja torna a posar en valor una tradició gastronòmica al voltant d’aquesta menja i resitua el municipi en posició molt destacada dins l’oferta lúdica, cultural, festiva i gastronòmica del Baix Camp.