.

.

TOTS 21


 Una temàtica en constant actualitat, portada sobre l’escenari per tres cares molt conegudes pel públic, pràcticament va omplir el pati de butaques 

Una temàtica en constant actualitat, portada sobre l’escenari per tres cares molt conegudes pel públic, pràcticament va omplir el pati de butaques

El pati de butaques del Teatre-Auditori del Morell pràcticament es va omplir aquest passat dissabte per veure el muntatge Només una vegada. Una obra de teatre de Marta Buchaca, protagonitzada per tres cares àmpliament reconegudes pel públic per la seva participació en diverses produccions de Televisió de Catalunya: Anna Alarcón, Maria Pau Pigem i Bernat Quintana.

El muntatge aborda la violència masclista des de diferents punts de vista. En primer lloc, des de la negació de la parella protagonista (benestant, instruïda i moderna) de ser víctima de violència l’una i no sentint-se maltractador pels actes comesos l’altre.

La minimització de certes conductes masclistes que només es donen una vegada. En segon lloc, des de la posició de la psicòloga, intentant descobrir allò que realment va passar. I per últim, el final obert i sense que quedi clar el judici sobre els personatges, que deixa en mans de l’espectador imaginar com acaba la història.

Al Morell, el fet d’actuar en un teatre recollit va fer que els actors prenguessin un tarannà molt proper al públic, que va passar per diferents fases durant la representació. Patiment i tensió al principi, i una atmosfera que es va anar aclarint tal com va anar avançant l’obra.

En definitiva, una jornada de bon teatre amb unes interpretacions i text que van confirmar les altes expectatives dels espectadors. La pròxima cita al Teatre-Auditori serà dissabte 23 de febrer amb Tenors, de la companyia Illuminati, en què tres tenors molt especials i un pianista una mica despistat repassaran les òperes més conegudes de la història de la música. Consulteu tota la programació en aquest enllaç.