.

.

TOTS 21


Un Bungalow del Càmping La Llosa que ja està al complet per aquest Cap d'Any

Un Bungalow del Càmping La Llosa que ja està al complet per aquest Cap d'Any

Els càmpings de Tarragona i Costa Daurada aconseguiran una ocupació de fins a un 90% en la nit de Cap d’Any. Durant les festes nadalenques, el bungalow és l’allotjament més demandat pels turistes nacionals i de proximitat, els principals clients d’aquest tipus d’establiment turístic.

Els càmpings Estanyet, Ametlla, La Llosa, Prada de Conflent i Serra de Prada de Conflent disposen de bungalows que ofereixen les millors prestacions i el major confort per celebrar el Nadal i acomiadar l’any en un entorn de plena naturalesa. Cada vegada són més els turistes estrangers, principalment d’Europa, els que opten per aquesta modalitat vacacional durant els mesos d’hivern.

Per exemple el Càmping Estanyet porta més de 8 anys obrint les portes durant tot l’any amb la finalitat d’oferir els millors serveis i activitats als seus clients. L’establiment de les Cases d’Alcanar és el lloc on l’acampador nacional acudeix per experimentar un Nadal diferent i en família. Segons la directora de l’establiment de Terres de l’Ebre, Mª Àngels Ferré, “els turistes del Regne Unit, Alemanya, Holanda i França són les nacionalitats que més aposten pel Càmping”.

Durant les vacances de Nadal, els bungalows registren un nivell d’ocupació d’un 40%, que aconsegueix xifres de fins a un 80–90% durant la nit del 31 de desembre. Els clients solen quedar-se una mitjana de 5-6 nits i la despesa mitjana per persona oscil·la entre els 30 i 40€ per dia.

D’altra banda el Càmping La Llosa manté des de fa 8 anys  les seves instal·lacions en funcionament durant tot l’any i acull acampadors en les vacances de Nadal. Tal com assenyala el director del càmping, Anton Nolla, “el nivell d’ocupació de bungalows aconsegueix el màxim del 100% per a la nit de Cap d’Any”. Anglesos, alemanys i belgues són les nacionalitats que més aposten per aquest Càmping de la Costa Daurada. Com a mitjana, solen romandre entre 2 i 3 nits, registrant una despesa mitjana diari que va entre els 10 i 12 € per persona i dia.

Enmig de la naturalesa, el Càmping Prades permet estades d’ambient familiar durant els dotze mesos de l’any. A les festes nadalenques, organitza un sopar de gala en el seu restaurant. És també en aquesta època, en els caps de setmana i els dies festius, quan registra un bon nivell ocupació. Les xifres per al dia 31 de desembre són d’entre el 80 i el 90%, segons avança el propietari del càmping, Josep Sans. El perfil del client d’aquest càmping és el d’usuaris de la zona, majoritàriament de Catalunya, encara que també acudeixen turistes estrangers. La despesa mitjana varia en funció de la tipologia del client i, en general, suposa una mitjana d’uns 40 € diaris per persona. L’estada és de 2 nits i acostuma a coincidir amb el cap de setmana.

El nivell d’ocupació al Camping Serra de Prades durant l’hivern i festes nadalenques depèn en gran manera de les ofertes i paquets turístics que s’ofereixen tant a nivell nacional com a internacional. Segons indica el seu director, Xavier Guiu: “durant els caps de setmana s’aconsegueix una ocupació dels bungalows del 50%. La major ocupació coincideix amb els ponts i Cap d’any, que ascendeix al 100%”. Durant tota la setmana predomina l’acampador estranger, amb una estada mitjana de 2,5 nits. Per contra, el percentatge d’ocupació d’acampadors de la zona augmenta en els caps de setmana amb una estada mitjana d’1,5 nits.

Al Càmping Ametlla, en els últims anys, els bungalows, caravanes i autocaravanes s’han convertit en una bona alternativa per escapar-se al Nadal. Escapades de molt curta durada, generalment d’entre una i dues nits, que tenen lloc durant el cap de setmana i els dies festius. Per a Cap d’any és quan els bungalows aconsegueixen entre un 30 i un 40% d’ocupació, segons indica el seu director, Miquel Roca, que manté el seu establiment obert durant tot l’any des de 1999. La immensa majoria dels clients són turistes nacionals i de proximitat, que acudeixen al càmping per caminar, fer esport i conèixer la comarca.