.

.

TOTS 21


Germà Gordó, durant la seva intervenció a Salou

El conseller de Justícia de la Generalitat Germà Gordó va encetar ahir al vspre a Salou les conferències ‘Si, vull’, organitzades per CDC al Tarragonès, que al llarg dels propers mesos explicaran l’aposta de CDC per la consulta del nou de novembre.

Acompanyat de Fede Adan, cap comarcal, i de Marc Montagut, cap de llista de CDC a Salou, Gordó va parlar davant representants del sector empresarial de Salou, desgranant les diferents vessants del procés en el qual està immers Catalunya.

Unes 80 persones van assistir a la conferència

“Davant la Sentència del TC que escapçava l’Estatut hi havia la possibilitat de legislar per delegació de competències del 150.2 CE o de millorar per la via del pacte fiscal. Però des de l’Estat central, al llarg dels darrers anys, encara s’ha afeblit més les competències de Catalunya, com demostra la negativa a la proposta de pacte fiscal”, ha dit.

“Ens continuen ofegant cada dia, no compleixen amb els compromisos de la disposició addicional tercera de l’Estatut ni en allò referent a les inversions, que haurien de respondre al nostre PIB, i tot esdevé encara més dur quan ens bloquegen l’accés al finançament. Cal apostar per un estat propi per deixar de seguir com fins ara, amb un Estat que ens té collats i amb unes polítiques en detriment dels ciutadans de Catalunya”, va afegir.

I continuà: “L’Estat espanyol ha comès errors històrics amb Catalunya, que ens ha portat a la situació actual, i la seva actitud, lluny del diàleg i de la negociació, s’ha basat només en el no. CDC ha hagut de trobar una sortida, i ha pres la decisió de liderar i convocar la consulta”. “L’aposta per un estat propi ve donada “perquè no podem seguir així, no podem seguir amb una renta per càpita per sobre de la mitja d’Europa, i alhora tenir un 21% de la població en risc de pobresa, tot plegat per un finançament injust”.

Gordó va afegir: “Volem decidir les nostres infraestructures, per protegir-nos davant de pensaments de l’Estat Central, en la seva defensa de l’eix central, en detriment del corredor del mediterrani. La defensa davant de la comissió europea d’aquest eix central va fer palès el sense sentit de un estat que no aplica criteris de racionalitat i progrés”.

“La proposta de Convergència en aquest moment és un si vull a Catalunya i la seva gent, a les empreses, als treballadors, al turisme, és una actitud positiva des de el punt de vista tant nacional com de progrés econòmic i de justícia social”, va con cloure el conseller.