.

José Antich. Foto: blog.quelcommes.com

Precisió de rellotge. L’editor de La Vanguàrdia, Javier de Godó, comte de Godó, ha rellevat el director del rotatiu, José Antich, i l’ha substituït per la seva mà dreta, Màrius Carol, menys procliu al sobiranisme. Ho ha anunciat a l’edició d’avui de La Vanguàrida, amb una nota en portada on per no ferir sensibilitats apareix la foto del propi editor i no dels afectats. S’anuncia el recanvi el mateix dia que Artur Mas fa pública la data i la pregunta de la consulta, un dia clau perquè el sonat canvi de director passi de puntetes. La substitució suposa una declaració de fi del suport del diari al procés sobiranista.

D’aquesta manera es confirma el gir iniciat de manera clara pel diari barceloní l’octubre passat, quan en un editorial es va desmarcar del procés independentista conduït per Artur Mas i reclamava “moderació”. Curiosament, l’editorial, d’una claredat força meridiana, va ser mal interpretat per articulistes de solera de la pròpia La Vanguàrida, com ara Pilar Rahola o Salvador Cardús, que consideraven que la moderació no anava en la línia de rebaixar el full de ruta sobiranista del Govern català.

Màrius Carol és director de Comunicació del Grup Godó i persona de la màxima confiança de l’editor. El comte de Godó, no obstant això, és expert a canviar de directors segons com bufen els vents polítics de Catalunya i Espanya. En una època concreta, La Vanguàrdia va arribar a estar aliada amb els socialistes, quan el PSOE governava amb mà dura a Madrid, amb Joan Tàpia com a director.

La línia de La Vanguardia dels dos darrers anys ha provocat protestes de fins i tot el rei d’Espanya i també força pressions perquè rectifiqués. Ara, en plena decadència d’Artur Mas i quan es dubta del seu futur polític i del seu projecte, el comte anuncia el recanvi, que es farà efectiu els propers dies.

Contra el que és habitual en aquesta mena d’anuncis, no s’indica el futur laboral d’Antich, que va accedir a la direcció de La Vanguàrdia en 2000, amb el suport de Jose María Aznar.

/* JS para menú plegable móvil Divi */