.

Els ponents de la jornada. Foto: Cedida

Els ponents de la jornada. Foto: Cedida

Promoure entre les empreses carregadores i operadors el transport multimodal de mercaderies i sensibilitzar sobre els avantatges del ferrocarril és el tema que ha centrat la jornada “El moment del ferrocarril”, que ha comptat amb diferents veus empresarials i professionals.

L’acte, celebrat el 2 passat de desembre, estava organitzat pel Comitè de Serveis Multimodals (CSM), una iniciativa impulsada des dels Departaments d’Empresa i Treball i Territori de la Generalitat de Catalunya i amb el suport tècnic del Consell de Cambres de Catalunya que treballa per ajudar a pujar càrrega al tren a través de serveis multimodals.

La seu del Departament de Territori va acollir la jornada, on es va escoltar el testimoni d’importants empreses catalanes que han pujat al tren com Freixenet, així com de representants d’empreses de transport per carretera, les quals representen l’enllaç entre l’empresa carregadora i l’operador ferroviari i transmeten a aquests últims les necessitats, en termes de freqüència i versatilitat de serveis, de cara a una intermodalitat eficient.

Una de les principals conclusions del debat és que cal escoltar el transport per carretera ja que és aquest sector qui entra primer en contacte amb les mercaderies i les apropa al tren, però també és qui coneix les demandes dels productors que volen fer arribar els seus productes als consumidors/es.

En aquesta jornada ha quedat palès també que s’està trencant la mentalitat de camió i ferrocarril com a competència i està confirmant-se que la col·laboració entre els dos modes és la clau de l’èxit.