.

Els membres de la nova Executiva Local d’ERC a Tarragona. Foto: Cedida

El Congrés Local d’ERC Tarragona va avalar, sense cap vot en contra, la nova Executiva Local del partit que estarà encapçalada per Gemma Marcos Rodríguez-Peral. Marcos estarà acompanyada per onze membres més, 6 homes i 5 dones. Un equip paritari, amb vocació de servei públic i compromès amb el partit i la ciutat de Tarragona.

Marcos, que ja formava part de l’executiva anterior, afronta aquesta nova etapa com a presidenta amb molta energia i la màxima il·lusió. Segons va detallar durant el Congrés Local celebrat aquest dimecres, entre els principals reptes de la nova directiva hi ha “l’objectiu d’assolir de nou, el 2027, l’alcaldia de Tarragona per continuar impulsant la transformació en termes de cohesió i sostenibilitat que va iniciar l’alcalde Ricomà i el seu equip de govern”. Entre les línies de treball, la presidenta també es fixa “assolir una major participació i implicació per part de la militància republicana i augmentar el nombre de tarragonines i tarragonins implicats en el partit per tal d’incorporar les màximes veus per tal de fer una millor Tarragona i tenir un partit més robust”.

Durant l’acte, Mònica Alabart, presidenta sortint, va fer un balanç positiu del seu mandat i va voler agrair a tots els membres que l’han acompanyat a l’executiva local la seva feina i aportació. Alabart va destacar que no havia estat un mandat fàcil “a causa de la pandèmia”, però va treure pit de la bona gestió que ha fet el partit a la ciutat de Tarragona “en els pitjors moments” durant els quatre anys de mandat republicà. La militància va reconèixer a Alabart i a tot el seu equip la feina feta amb un llarg aplaudiment.

Qui és Gemma Marcos Rodríguez-Peral?

(Tarragona, 1976) És diplomada en Treball Social per l’Escola Universitària de Treball Social de Tarragona i està habilitada com a educadora social. Ha desenvolupat el seu recorregut professional en l’àmbit de la infància i adolescència en situació de risc i desemparament, centrant-se especialment en el treball amb famílies. Està formada com a supervisora en l’àmbit de l’atenció a les persones. Actualment, és adjunta a la direcció de la Fundació Casa Sant Josep, centrant-se en els serveis d’acolliment i de les Cases d’Infants.

En l’àmbit social i cultural és sòcia d’Òmnium Cultural i està afiliada a la Intersindical.

Membres nova Executiva Local ERC Tarragona:

  • Presidència: Gemma Marcos Rodríguez-Peral
  • Secretaria General: Carles Farré Brull
  • Secretaria d’Organització: Mons Romans Turiño
  • Secretaria Econòmica: Meritxell Fàbregas Ortiz
  • Secretaria Política Municipal: Maurici Preciado Maydeu
  • Secretaria Feminismes: Maria Santos Pagès
  • Secretaria Militància: Alfredo González Martínez
  • Secretaria Comunicació: Helle Kettner Høeberg
  • Secretaria Transició Ecològica: Dídac Bru Garcia
  • Vocalies: Albert Sánchez Espinosa, Mònica Alabart Calvó, Sergi de los Rios Martínez.

V.Tapias