.

Gemma Benaiges

Canvi important en vista a les eleccions municipals a Vilallonga del Camp. Gemma Benaiges, actual regidora, serà la candidata a l’Alcaldia per ERC. Es tracta del primer cop que una dona encapçala la llista republicana al municipi del Tarragonès. No només això, substitueix un pes pesat d’ERC al territori, Ignasi Valera, que ha estat dos anys com a alcalde en coalició amb el PSC, que els darrers dos anys de mandat ostenta l’Alcaldia amb Carmel Gil.

Benaiges ha presentat la llista electoral d’ERC durant la sisena edició del Sopar de la República de Vilallonga, celebrat aquesta nit de dissabte. Es tracta d’una llista “de gent treballadora, emprenedora, amb una franja d’edat molt àmplia, que va dels 32 als 62 anys, i formada per persones molt diverses”, ha afirmat a Tarragona21 abans de l’inici del sopar.

L’exalcalde Valera passa a ocupar el número tres de la llista (ERC té actualment 4 regidors). De número 2 se situa l’actual regidor de Medi Ambient, Toni Moncusí; de 4 repeteix Joan Torres, actual regidor de Festes. El cinquè lloc és per Nathalie Benito, neta de refugiats de la Guerra Civil desplaçats a França. En sisè lloc es troba un fitxatge nou, Eduard Vallès, integrat al grup republicà fa dos mesos i molt vinculat a les entitats del poble.

En setena posició es troba Sebastià Sanahuja, també un fitxatge nou; vuitena és Rosó Alberich, de 32 anys, vinculada a les entitats juvenils. Novena és Mari Pau Vila, procedent de Flix; desena és Neus Roig, activista ecologista, i tanca la llista Josep Maria Mercadé.

Gemma Benaiges, membre d’una llarga nissaga de forners de Vilallonga, es defineix com “una dona emprenedora i molt perseverant en els objetius que em fixo”.

J. Garcia