.

Planta superior dedicada als paradistes

Planta superior dedicada als paradistes

El remodelat edifici del Mercat Central enceta la recta final de les obres que permetran obrir fins a cinc plantes entre la dels paradistes, la del supermercat i botigues, la de logística i dues d’aparcaments, previst per a l’estiu d’enguany.

Les obres encaren la recta final dins del calendari establert

Les obres encaren la recta final dins del calendari establert

Fins al moment les tasques tècniques prèvies a l’obra entre 2007 i 2011, l’inici de cates arqueològiques i tota la tasca de perforament de les plantes subterrànies, entre altres comeses, havien donat la impressió que les obres no acabaven mai, i ara que ja es veu la façana restaurada i que els treballs es veuen a escala de superfície de carrer, cada cop es fa més visible i evident que les obres es van culminant. De fet, “segueixen el calendari previst” segons la regidora de comerç i presidenta d’Espimsa, Patricia Anton. L’execució actual de l’obra és del 75-80%.

Escales de pedra a l'entrada pel Carrer Colom connecten amb la planta del supermercat i s'acompanyaran de rampes mecàniques

Escales de pedra a l'entrada pel Carrer Colom connecten amb la planta del supermercat i s'acompanyaran de rampes mecàniques

Es mantenen els accessos amb què ja compta l’edifici pels quatre carrers que rodegen l’edifici: Reding, Colom, Cervantes i Plaça Corsini que connecten amb la planta dels paradistes. A l’entrada del Carrer Colom escales de pedra que ascendeixen a la planta del supermercat i botigues, i que aniran acompanyades de rampes mecàniques com també n’hi ha a l’interior, al centre, a més d’ascensors. Permetrà desplaçar-se entre la planta superior dels paradistes i la de sota dedicada al supermercat i botigues.

Rampes mecàniques i ascensors connecten les dues plantes comercials

Rampes mecàniques i ascensors connecten les dues plantes comercials

Més avall hi ha la planta de logística reservada als comerciants amb els contenidors, càmeres frigorífiques, vestuari, zona de càrrega i descàrrega, magatzem i dipòsits d’aigua, entre altres. Per sora quedaran les dues plantes d’aparcament amb un total de 330 places que sumades a l’aparcament de la Plaça Corsini fan un total de 730. Es negociarà per oferir als clients tiquets de descompte per aparcar tot i que la gestió no serà explotada per l’empresa del supermercat amb què comptarà el Mercat i que s’obrirà pròximament a concurs públic. L’acompanyaran altres botigues.

Planta dedicada al supermercat

Planta dedicada a tasques logístiques

Al nou mercat, amb una superfície comercial total de 2.500 metres quadrats, hi haurà 70 parades, antigament eren 150, i actualment està obert el període en que els paradistes decidiran si es traslladen o no o si deixen buida la seva plaça, en funció dels preus establerts. Les que no siguin ocupades entraran també a concurs públic.

El cost total del nou Mercat amb l’aparcament és de gairebé 43.500.000€ . Hi treballen un centenar d’operaris.

-Adrià Recasens-