.

.

TOTS 21


La comparsa de l’Orfeó Canongí, guanyadora de la gran rua de La Canonja. Foto: Alberich Fotògrafs

El Carnaval de la Canonja ens ha tornat a sorprendre. Colors, purpurina, plomes i molta imaginació es van apoderar dels carrers de la vila durant la Rua del diumenge a la tarda. Va ser un espectacle de lluïment de les 5 comparses, els 4 grups i les dues comparses convidades que hi van participar. Però el carnaval a la Canonja s’ha viscut intensament durant tot el cap de setmana.

El divendres va ser el sopar de les comparses al Poliesportiu Municipal. El dissabte al matí la Rua i el concurs infanti de disfresses que va desfilar per diferents carrers de la Canonja acompanyats de la música i animació del DJ Nacho de las Casas. Molts nens i nenes de la Canonja van participar-hi amb disfresses molt originals i divertides.

La festa va continuar al vespre amb el ball i concurs de disfresses amb l’espectacle “Show Must Go On”, on hi va haver molta festa, música, ball i sobretot moltes disfresses i de gran nivell.

Finalment el diumenge a la tarda la magnífica Rua de Carnaval va treure al carrer prop de 4.000 persones que van presenciar la meravellosa desfilada de les comparses i els grups. Sens dubte el nivell i la qualitat de les disfresses va augmentant cada any i la rua del diumenge s’està convertint en una de les més vistes del territori. La desfilada va acabar amb l’entrega de premis després de molta deliberació, ja que el jurat ho va tenir molt difícil, davant de la qualitat de totes les disfresses.

Finalment el resultat va ser:

1r premi per la Comparsa de l’Orefó Canongí, amb la seva disfressa de les Bruixes. 500€

2n premi va ser per l’Associació de Veïns del Sector Nord, amb el Moulin Rouge. 400 €

3r premi per la comparsa MC, la més multitudinària, amb la disfressa “Els Defensors del Ying-Yang”. 300 €

4rt premi pel Circ de la Comparsa. Colla Pessigolla. 200€

5è premi pels Ovnis a la Canonja del PIJ. 200 €

La regidora de festes, Glòria Virgili, s’ha mostrat “molt satisfeta” de com ha anat tot el cap de setmana. “El Carnaval de la Canonja s’està convertint en una gran festa, on tan la gent del poble com els de fora venen a gaudir dels nostres espectacles. Hem tingut màxima participació en gairebé tots els actes i la gent s’ho passat molt bé i això és el que realment importa”.

El dimarts a les 6 de la tarda la Banda de Cornetas i Tambores acompanyarà el seguici des de l’escola fins al Castell de Masricart on tindrà lloc la vetlla fúnebre. Seguidament, es durà a terme la lectura del testament de Sa Majestat Carnestoltes.

A continuació, seguici mortuori de Sa Majestat fins a la zona esportiva d’Ernest Lluch on es procedirà a la crema de la Pulla del Carnestoltes a càrrec de CamaleÓN. Després del crematori tindrà lloc el Mercat de la Sardina, amb especialitats gastronòmiques de totes les colles del Carnaval canongí. La v enda de tiquets serà a la plaça del Castell entre les 17.30 h i les 18.30 h, i a la zona esportiva d’Ernest Lluch.

Així es posarà el punt final al carnaval de la Canonja fins a l’any vinent.

Us oferim una galeria d’imatges de la rua i el lliurament de premis. Fotos: Alberich fotògrafs