.

Taller Granja Energia d'Endesa

Taller Granja Energia d'Endesa

Un total de 2.880 estudiants de Tarragona, procedents de 64 centres docents, han participat durant el darrer curs escolar en el programa educatiu d’Endesa, Endesa Educa, per aprendre a fer un ús eficient i racional de l’electricitat. Aquesta xifra suposa un increment del 65% respecte el curs anterior, en què es van registrar uns 900 participants. L’augment es deu, d’una banda, als visitants que ha rebut enguany el Centre d’Informació de la Central Nuclear d’Ascó, que són el doble que l’any passat, i a l’ampliació del taller itinerant per primària ‘Granja Energia’.

El Centre d’Informació d’Ascó ha rebut, concretament, 1.709 visitants de 38 centres docents. Es tracta d’un espai divulgatiu al costat del recinte de la instal·lació generadora on s’ofereixen visites guiades i s’imparteixen, també, activitats lúdico-didàctiques amb material educatiu adaptat als diferents nivells dels alumnes. D’altra banda, el taller itinerant sobre generació renovable, ‘Granja Energia’, ha tornat en la seva segona edició a terres tarragonines i ha impartit durant el curs escolar 31 tallers a diverses escoles de Tortosa, Reus i Tarragona, on han participat un total de 682 estudiants. A aquestes activitats s’han de sumar les visites a centrals hidroelèctriques que han acollit gairebé 500 persones.

L’objectiu d’Endesa Educa és impulsar hàbits i actituds vers l’eficiència energètica i la sostenibilitat començant des de l’educació. Aquesta tasca s’ha dut a terme, durant el curs escolar 2013-2014, amb la realització, a tot Catalunya, de 835 activitats en les quals han participat 21.748 alumnes provinents de 324 centres docents.

A través d’Endesa Educa la Companyia treballa per a fomentar entre els joves el coneixement de l’energia des de l’educació, oferint recursos, activitats educatives gratuïtes i un servei permanent d’assessorament a tots els centres.

El programa forma part de l’ampli conjunt d’iniciatives d’ensenyament que, amb la denominació internacional PlayEnergy, el Grup Enel desenvolupa des de fa més de 10 anys amb la col·laboració d’un elevat nombre de col·legis en els països en els quals té una major presència.