.

El fòrum de Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi es realitza al Campus Educatiu de Tarragona. Foto: Cedida

El Campus Educatiu de Tarragona ha acollit aquest dijous al matí la primera jornada de la XVII edició del Fòrum TRiCS (Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi), una iniciativa que organitza el Departament d’Educació, que compta amb el suport de l’AEQT des dels seus inicis.

Gairebé 2.500 participants, entre alumnes i docents, de 38 centres de secundària de la demarcació de Tarragona, prenen part en aquesta edició del Fòrum, que es basa en què els alumnes de segon curs de Batxillerat presenten als seus companys de primer els treballs de recerca que han realitzat. Les presentacions serveixen als alumnes de primer per agafar idees, tant a l’hora d’escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo. En concret, en aquesta edició es presentaran 165 treballs de recerca.

En aquesta primera jornada del dijous 18 d’abril, els treballs presentats han estat els dels àmbits de ciències i tecnologia, amb temes tan diversos i interessants com “Intel·ligències artificials, una rivalitat artística?”, “Neurociència en el desenvolupament humà”, “Disseny de drone tàctic X-POISON-702”, “Innovació sobre rodes: un viatge cap a la transformació de la mobilitat”, o “La Química de la Cosmètica”,  entre d’altres.


Altres notícies:


El divendres 19 d’abril serà el torn pels treballs d’humanitats i ciències socials, i arts, on les propostes són també diverses i d’allò més interessants: “La influència de la intel·ligència emocional en les relacions interpersonals adolescents”, “Trastorns Alimentaris en l’àmbit familiar: tot comença a casa?”, “La intel·ligència artificial, ens enganya?”, “Sororitat a les xarxes socials entre noies en recuperació d’una anorèxia” o “Fer turisme sostenible després de la COVID 19”

L’esmentat XVII Fòrum TRiCS s’ha iniciat aquest dijous amb l’acte d’inauguració, en el qual han participat el director adjunt dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Diego Cañavate; la directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, i el comissionat de Govern Obert i TIC de la URV, Jordi Castellà.

La directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, ha destacat el fet que “el sector químic de Tarragona ha apostat per aquest Fòrum des de la seva primera edició”. Ha afegit que “és una iniciativa on es transmet i comparteix coneixement, i on es valoren la recerca i la investigació” així com la “cooperació i la col·laboració”, tots ells,  aspectes que formen part de l’ADN  de la indústria química. Mas, ha conclòs afirmant que “Fòrum TRiCS  posa de manifest el talent local i és una inversió en el futur de la nostra societat i del nostre territori”.