.

El president del Patronat de Turisme, amb la directora territorial d'Empresa i els representants dels sectors professionals. Foto: Tarragona21

El president del Patronat de Turisme, amb la directora territorial d’Empresa i els representants dels sectors professionals. Foto: Tarragona21

La lamentable imatge de joves desputllats a la gespa de l’Estadi Municipal del Reus Deportiu, procedents del Saloufest, ha estat devastadora, però no ha acabat amb aquesta peculiar manera d’entendre la diversió perquè no hi ha eines legals per fer-ho, ni tan sols combatre el nom de ‘Salou’ que apareix al programa.

L’Ajuntament de Salou, la Generalitat i les associacions professionals d’hotelers de la Costa Daurada i la província de Tarragona han escenificat avui amb contundència el seu rebuig total al Saloufest, a tres dies de l’arribada del primer contingent de joves britànics, format per 2.500 persones, que aterraran a set hotels i apartaments turítics de Salou el proper diumenge. En tres onades seran 7.300 joves els que vindran a la capital de la Costa Daurada, quan l’any passat van ser 9.500. La pressió institucional està deixant petjada.

En una roda de premsa conjunta, les dues administracions i les dues entitats professionals han deixat ben clar el seu rebuig frontal a un programa per a diversió de joves britànics que “malmet la marca Salou i l’aposta pel turisme familiar i esportiu” i que és “incívic”, ha subratllat el President del Patronat de Turisme de Salou, Benet Presas. El regidor ha reconegut que el Saloufest “resta més que suma” i provoca la marxa enrere de col·lectius de turistes com els escolars.

La Generalitat, al seu torn, la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Carme
Mansilla, ha afirmat que abans i durant el Saloufest es porta a terme un ampli programa d’inspeccions dels hotels promotors, als qui se’ls regiren nevers, cuines, es controla l’ocupació d’habitacions i se’ls envia la Inspecció de Treball. Hi ha alguns expedients que poden acabar el sancions respecte a l’edició de l’any passat, però encara s’estan tramitant. No sembla que n’hagi de sortir cap escàndol, però.

“No li donem suport, ni el fomentem ni el promocionem”, ha dit Mansilla. La Generalitat vol que el Saloufest “no es promocioni i no sigui benvingut”. El missatge és, doncs, molt clar.

Saloufest tindrà enguany 2.200 joves menys que l’edició anterior, descens que l’Ajuntament explica per la política de posar-hi problemes que fa no només Salou, sinó els ajuntaments de Reus, Vila-seca i Cambrils a iniciativa de Salou. “Però no ho podem prohibir”, ha dit el regidor, ni el Saloufest ni que usin instal·lacions privades, com ho faran amb el CN Reus Ploms.

La policia Local vigilarà especialment el consum d’alcohol a la via pública, per al qual “es reben entre quatre i vuit denúncies al dia”. Presas ha insistit que el Saloufest no provoca actes vandàlics ni tan sols el consum d’alcohol al carrer és massiu, però “trenca amb la nostra marca i la nostra imatge”. L’juntament també exercirà un control sobre llicències d’activitats dels hotels i està revisant l’ordenaça cívica per inclore-hi comportaments sexistes.

“No podem permetre començar la temporada que el Saloufest obri les portades dels diaris”, ha dit gràficament el president de l’Associació Hotelera Salou, Cambrils, la Pineda, Eduard Farriol.

Saloufest aporta cinc milions d’euros d’ingressos a quatre empreses que tenen els set hotels que el comercialitzen. L’Ajuntament i el sector professionalno els  ha pogut convèncer perquè abandonin la proposta. L’Ajuntament ha rebut molts imputs negatius als certàmens turístics on es desplaça, especialment per territori espanyol, i finalment ena questa edició ha dit prou d’una forma molta clara.

J. Garcia