.

.

TOTS 21


Front comú de les diputacions

Front comú de les diputacions

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat la necessitat d’impulsar la formació ocupacional com a element de creació de llocs de treball, benestar social i equilibri territorial. “No hi pot haver ocupació sense formació”, ha assenyalat, aquest divendres, durant la signatura de l’acord marc de col·laboració entre el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i les quatre diputacions catalanes en matèria de programes d’ocupació. Amb aquesta col·laboració, les parts signants treballaran juntes amb l’objectiu d’impulsar la concertació de les polítiques ocupacionals al territori i adaptar-les a les seves particularitats per crear ocupació en tot el territori, en tots els àmbits i en tots els segments de població.

L’acte, al Palau de la Generalitat, l’ha encapçalat el president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i dels presidents de la diputació de Tarragona, Josep Poblet; de Barcelona, Salvador Esteve; de Girona, Joan Giraut, i de Lleida, Joan Reñé. També hi han estat presents Jordi Baiget, secretari del Govern de Catalunya; Josep González, president de PIMEC; Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, entre altres representants de l’àmbit econòmic i social vinculat a l’ocupació.

En el seu torn de parlaments, Josep Poblet ha fet èmfasi en les actuacions que la Diputació de Tarragona du a terme en matèria de formació, ocupació i millora de capacitats professionals a persones aturades al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, ha destacat els plans d’ocupació, les iniciatives orientades als col·lectius en risc d’exclusió social, les actuacions en matèria mediambiental que promouen l’ocupació, o les escoles, tallers i cases d’oficis, entre altres aspectes.

Part d’aquestes actuacions es duen a terme en col·laboració amb la departaments de la Generalitat, entitats financeres, consells comarcals, parcs naturals o entitats de l’àmbit de l’ensenyament. En el marc d’aquests àmbits d’actuació, la Diputació de Tarragona ha aportat entre els anys 2007 i 2015 un total de 7 milions d’euros, per a 241 projectes que han representat la contractació de 1.305 persones. Pel que fa a enguany, la Diputació preveu aportar 1,2 milions d’euros per a 11 projectes, amb 50 persones contactades. Segons ha conclòs Josep Poblet, aquest tipus d’iniciatives s’emmarquen en un nou principi que ha de regir la col·laboració amb el món local, i que té com a objectiu “plantar cara a la situació adversa”.

‘Millor ocupació, més feina i menys atur’

En l’acte de signatura de l’acord, Artur Mas ha assegurat que l’objectiu central del país és “una millor ocupació, més feina i menys atur”, un repte que es preveu assolir amb aquest conveni marc entre les diputacions i el Govern de la Generalitat. Mas ha reconegut que “la realitat és encara molt dura”, ja que “les xifres de l’atur continuen sent molt alarmants”, però ha subratllat que les dades de l’Enquesta de Població Activa confirmen “una tendència clarament a millor”, com ho demostra el balanç global de creació d’ocupació neta.

“Tenim una millor tendència, que vol dir millors perspectives, una mica més d’esperança i confiança en aquest sentit”, ha afegit. Així, ha recordat que per segon any consecutiu, des de l’inici de la crisi, Catalunya ha registrat un increment d’ocupació i que la taxa d’atur ha baixat per sota del 20%, i s’ha situat quatre punts per sota de la xifra del conjunt de l’Estat, fet que demostra que “estem fent un esforç addicional”.

Amb tot, el president ha advertit que “no es pot abaixar la guàrdia ni un mil·límetre” i per això ha assegurat que “s’hi estan abocant tots els recursos disponibles”. I en aquest context, ha assegurat que és “molt fals” que el Govern s’ocupi només dels grans temes del procés polític i de la creació de les estructures d’Estat, perquè “ens ocupem de tot, d’allò també perquè al final també ha de revertir en el benestar del conjunt del país”.