.

Enfarinada al Tossal de la Baltasana, a Prades. Foto: Meteoprades

Enfarinada al Tossal de la Baltasana, a Prades. Foto: Meteoprades

El fred, la pluja i el vent tornen a ser notícia a les comarques de Tarragona. El més destacat del dia és el temporal que afecta tota la costa catalana, pel qual el Meteocat té activat el Procicat per estat de la mar amb onades superiors als 4 metres d’alçada.

Tot i que la zona més afectada hores d’ara és la Costa Brava, amb onades que han arribat als 10 metres a la boia del cap de Creus, el litoral tarragoní també està en alerta en previsió que les onades arribin al vespre a la Costa Daurada i al delta de l’Ebre. Des de Protecció Civil s’alerta a la població per a què no s’apropi a les zones on trenquin fort les onades i respecti el tancament d’accessos al litoral.

També s’ha activat el Pla Neucat en fase d’alerta per les precipitacions que es puguin donar a Tarragona i a l’Ebre, a més de la Catalunya Central i Girona. Segons les previsions del Meteocat, les precipitacions seran quantioses i extenses a tot Catalunya, tant en forma de pluja com de neu, i al vespre arribarà a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. La cota de neu aquesta tarda se situa entre els 600 i els 800 metres. A Prades s’ha registrat una enfarinada al Tossal de la Baltasana (1.203m). Fins al moment, neva de manera intermitent per damunt dels 1.1100m aproximadament, tot i que hi ha moments en què baixa temporalment fins als 900 metres. Les precipitacions més abundants s’esperen per aquesta nit i matinada.

Durant tot el dia d’avui, dimarts, la pluja ha estat continuada als municipis del Camp de Tarragona. A Reus ha plogut pràcticament tot el dia i a Tarragona ho ha fet de manera intermitent, però sense gaires estones de descans. Tot i que les temperatures no són les més baixes registrades les darreres setmanes, la humitat fa que la sensació de fred sigui més intensa.

El vent també ha fet acte de presència a les comarques del sud de Catalunya. De fet, pot superar els 72 km/h a la majoria de comarques catalanes i de matinada quedarà restringit al litoral central i sud. Des de Protecció Civil s’aconsella treure els elements de façanes i terrasses que puguin caure.

Finalment, es manté també l’avís per acumulació de pluja (més de 100 l/m2 en 24h) a les comarques de Girona i Terres de l’Ebre fins demà al migdia.

V.Tapias