.

.

TOTS 21


El conseller, al costat de l'alcalde, durant l'acte inaugural. Foto: Bridó

El conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, va visitar ahir La Pobla de Mafumet per presidir l’acte d’inauguració de la nova coberta de la pista del Complex Esportiu Municipal, en un acte que va reunir bona part dels veïns i veïnes del municipi, així com destacades autoritats i representants d’altres administracions, entre les quals s’hi van donar cita el vicepresident quart del Congrés dels Diputats, senadors, diputats, el delegat del Govern de la Generalitat, el rector de la URV, el president del Consell Comarcal, diferents alcaldes dels municipis de l’entorn, així com també una nodrida representació del teixit econòmic, industrial i social del territori.

La inauguració es va iniciar amb la projecció d’un audiovisual que va mostrar l’evolució dels treballs, així com els serveis que ofereix aquest equipament municipal i que inclou dues piscines cobertes, una piscina d’hidromassatge, una sauna, dues pistes de pàdel, una de tennis i una altra de frontó, una sala de fitness, una de spinning i una altra d’activitats dirigides, una cabina de ragis UVA i un solàrium natural.

L’acte va prosseguir amb els parlaments oficials, que va obrir l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà. Durant la seva intervenció va destacar que “aquesta coberta és útil, bonica i segur que esdevindrà un element emblemàtic del nostre poble, però sobretot és una infraestructura sostenible i energèticament eficient, perquè està coberta amb plaques solars que ens permeten escalfar l’aigua dels vestidors i de les piscines. Tot plegat, ajudant-nos d’una energia renovable i sana com és la solar. És a dir que, amb aquesta coberta, guanyem en equipaments, guanyem en benestar i guanyem en sostenibilitat”, va afirmar.

A més, va recordar que les millores que aporta aquesta nova coberta s’emmarquen en la línia que el consistori ve impulsant des de fa anys, i que consisteixen en “un constant treball de millora i renovació dels equipaments i serveis municipals, sempre tenint com a premissa bàsica l’atenció a les persones i el màxim benestar possible”. En aquest sentit, va apuntar que “hem dotat el poble de més i millors serveis i infraestructures; hem potenciat l’ensenyament, les polítiques socials, l’esport, la seguretat i la qualitat de vida al municipi. Ara toca millorar aquesta instal·lació que per a nosaltres, els pobletans i pobletanes, és molt més que un equipament esportiu. I des d’ara encara ho serà més, perquè podrem gaudir-ne durant tot l’any, amb independència del clima”.

L’actuació realitzada no es limita a la creació de la coberta, que ha estat creada amb fusta laminada de fàcil manteniment, sinó que també s’ha renovat la senyalització de la pista amb una pintura específica per al seu ús, s’ha ampliat la il·luminació i la megafonia de la pròpia pista i s’ha renovat la graderia, que ara disposa de seients nous i més còmodes.

Finalment, l’alcalde de La Pobla de Mafumet va tancar la seva intervenció agraint al conseller “la seva presència, perquè amb ella enalteix aquest acte i posa de manifest el compromís i la sensibilitat que la Generalitat de Catalunya sempre ha mostrat cap a La Pobla de Mafumet”.

Un equipament sostenible

Seguidament, el conseller va prendre el torn de paraula, durant el qual va lloar l’obra realitzada al municipi, en especial pel que fa al seu component sostenible i d’eficiència energètica, al temps que va desitjar als pobletans i pobletanes que puguin gaudir d’aquesta instal·lació durant molts anys.

Finalitzats els parlaments, Francesc Homs va ser l’encarregat de descobrir la placa commemorativa de l’acte, tancant així el bloc protocol·lari de la inauguració i donant pas a un seguit d’exhibicions i espectacles de gran qualitat i bellesa que van fer gaudir el nombrós públic assistent que omplia les graderies de la pista poliesportiva d’aquest Complex Esportiu Municipal pobletà. La combinació d’acrobàcies aèries, equilibris i ritme va ser la tònica predominant en les tres actuacions ofertes en aquest acte inaugural, que van servir de cloenda de l’acte abans que tots els assistents gaudissin d’un refrigeri amenitzat en directe amb música i màgia.