.

Un dels actes preelectorals de Primàries Tarragona. Foto: Facebook

Primàries Tarragona va acordar, la setmana passada, no concórrer a les eleccions municipals previstes per al pròxim 26 de maig. La decisió es fonamenta en el fet que —malgrat la validació de fins a 8 candidats— el nombre de persones acreditades per encapçalar el projecte no s’ajustava a la normativa del comitè electoral de Primàries Catalunya, i per tant no oferia les garanties suficients per portar a terme el procés de primàries desitjat.

No obstant això, des de la formació independentista es valora “molt positivament” l’experiència d’aquests mesos de treball col·lectiu. Primàries Tarragona, que en un lapse de temps molt curt ha aconseguit reunir fins a 1.200 signatures —de les quals es van validar 951—, es reafirma en la necessitat d’avançar cap a una democràcia més directa i de superar els partidismes en benefici de la materialització de la República catalana.
“Ens calien més temps i lideratges, però estem convençuts que en un futur molt pròxim vencerem aquests obstacles. Hem fet una primera passa important per a la conformació de llistes obertes a la ciutat, i n’estem molt satisfets. Hem demostrat que hi ha una Tarragona que vol una democràcia més directa, transparent, responsable i participativa, i nosaltres continuarem sumant complicitats perquè sigui una realitat”, ha assegurat el
coordinador de l’ANC Tarragona, Oscar Hijosa.

Després de la decisió de Primàries Tarragona, i davant de l’escenari electoral que s’aproxima, la formació demana el vot per a partits que siguin nítidament independentistes.