.

Al centre de la imatge, el director de l'SCT, Joan Josep Isern. Foto: ACN

Les víctimes mortals a les carreteres interurbanes del Camp de Tarragona s’han reduït un 54,55% respecte el 2010, passant de 33 a les 15 del 2013. Això suposa que el territori ha complert l’objectiu fixat per la UE fins al 2020 de reduir els morts a la meitat respecte el 2010.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha fet un balanç positiu de la disminució de la sinistralitat, tot i que ha incidit en la necessitat de seguir millorant les dades. Per comarques, el Baix Camp va registrar cinc morts, el Tarragonès i el Baix Penedès, quatre, i la Conca de Barberà, dos, mentre que a l’Alt Camp i el Priorat no n’hi va haver cap. Les vies més conflictives van ser l’N-340 i l’AP-7.

Durant l’any 2013, la xarxa viària interurbana del Camp de Tarragona va registrar 14 accidents mortals amb 15 morts a 24 hores -un menys que al 2012-, una disminució del 6,25%. Considerant l’indicador de morts i ferits greus conjuntament, va haver-hi un decrement de l’11,32% respecte el 2012, passant de 106 morts i ferits greus en 95 accidents, a 94 víctimes en 69 sinistres. “Són unes dades positives, que ens permeten ser optimistes, tot i que no en podem estar satisfets mentre hi hagi un sol mort a les carreteres”, ha destacat la directora d’Interior, Rosanna Camps.

El millor territori de Catalunya

Isern ha afirmat que el Camp de Tarragona és “el millor territori de Catalunya” en quant a reducció de la sinistralitat viària. Per comarques, destaquen l’Alt Camp i el Priorat, on no s’hi ha registrat cap accident mortal en els últims 12 mesos. Per contra, al Baix Camp, amb cinc, i el Baix Penedès, amb quatre, el nombre de morts s’ha mantingut. En canvi, a la Conca de Barberà i al Tarragonès s’hi ha registrat un mort més en cadascuna de les comarques. Tot i això, des del 2010 s’observa una tendència reductora de la mortalitat, excepte en el cas del Tarragonès, on la xifra es manté.

Les vies on es van produir més víctimes mortals van ser la N-340 i l’AP-7, amb dos morts cadascuna. De fet, la meitat de les morts en accident de trànsit al Camp de Tarragona es registren a les vuit principals carreteres del territori, segons ha detallat el cap de l’Àrea Regional de Trànsit de Tarragona, l’inspector Antoni Vilafranca. La confluència de moltes d’aquestes vies pel Baix Camp i el Tarragonès, així com el seu pes poblacional, explicarien, segons els responsables de l’SCT, els nivells més elevats de sinistralitat que s’hi donen.

/* JS para menú plegable móvil Divi */