.

Un instant de l'acte celebrat al TAS

Un instant de l'acte celebrat al TAS

El Teatre Auditori de Salou (TAS) va quedar petit, aquest divendres, en un acte reivindicatiu que va acollir algunes de les personalitats més destacades del procés independentista que s’està vivint a Catalunya. Presentat pel mediàtic Joan Reig, l’acte va comptar com a destacats ponents amb Carme Forcadell (ANC),Francesc Marc Àlvaro (Òmnium Cultural), Antonio Baños (Súmate) i Jordi Millà (CCN). Tots ells van disposar d’uns minuts per plantejar a un públic convençut alguns dels temes de més actualitat sobre el moment actual del full de ruta cap a la independència de Catalunya respecte de l’Estat espanyol, per passar posteriorment a respondre tot un seguit de preguntes que els organitzadors havien recopilat prèviament a través de les xarxes socials i entre les persones assistents a l’acte en una taula rodona.

A l’entreacte, l’actriu de Reus Rosa Mateu va oferir al públic la seva versió de poemes de Salvador Espriu, Maria Àngels Anglada i Joan Oliver, i el coordinador de la Territorial de Salou de l’ANC, Gil Cristià, lliurà una placa als Gegants de Salou en agraïment al suport incondicional que aquesta entitat salouenca sempre ha mantingut envers els actes de l’Assemblea Nacional Catalana a la capital de la Costa Daurada.

Entre les intervencions més destacades, Francesc-Marc Álvaro va assegurar que “estem recuperant el respecte en nosaltres mateixos”. Per la seva banda, Antonio Baños afirmava que “ja no estem vivint a la Comunitat Autònoma de Catalunya sinó que en esperit i en els nostres cors ja habitem a la República Catalana”. Igualment, Jordi Millà plantejava que “parlar dels greuges amb Espanya és aigua passada i ara és el moment de parlar de les grans oportunitats que s’obren al nostre país”. Per últim, Carme Forcadell apel·lava a les negociacions entre govern i ERC –principalment– de cara a les eleccions anticipades: “No us poseu nerviosos. Es posaran d’acord. I tant que ho faran!”.

Abans de tancar l’esdeveniment, Roger Baiges, teclista del grup tarragoní ‘Cultrum’, va cantar El setè cel d’en Jaume Sisa i País petit de Lluís Llach, i l’Oriol Nicolau entonà amb la seva gralla ‘El Cant dels Segadors’. L’acte va estar organitzat per l’ANC, Omnium, amb la col.laboració de Súmate i del Cercle Català de Negocis.