.

Imatge d'arxiu de les obres. Foto: Tarragonaradio.cat

El Ministeri de Foment ha reactivat aquest febrer les obres del tram de l’autovia A-27 que va del Morell a la variant de Valls. Des de Foment s’assegura que els treballs en aquest tram ja s’han enllestit en un 51%. El pressupost d’aquest tram concret -el segon dels quatre inicialment previstos, de Tarragona fins a Montblanc- és de 61 milions d’euros.

Aquest segon tram empalma, a la zona del complex petroquímic, amb el primer tram, de 7,8 quilòmetres, inaugurat aquest agost passat per la ministra Ana Pastor, i que a hores d’ara és l’únic operatiu de la variant. Segons Foment, l’autovia ha de ser una alternativa més ràpida i segura pels 18.000 vehicles que, de mitjana, circulen per la carretera N-240.

El subdelegat del Govern central a Tarragona, Jordi Sierra, ha volgut remarcar “la importància d’aquesta notícia” ja que, al seu parer, “mostra, una vegada més, que el Govern d’Espanya està complint amb els seus compromisos amb la província de Tarragona: la finalització de les obres de la T-11, fent un 60% de l’obra en dos anys; les obres del Corredor del Mediterrani que inclouen el reclamat tercer fil per la província; i ara la reanudació del segon tram de l’A-27, una infraestructura bàsica”.

Sierra ha reconegut que “és cert que l’A-27 acumula un retard considerable produït per la crisi econòmica que ha viscut i viu el país, però també és cert que, quan Tarragona s’ha posat d’acord en demanar la seva continuació, s’ha aconseguit”.

“És una llàstima”, ha afegit el representant del Govern d’Espanya a Tarragona, “que aquesta unitat no s’hagués mostrat quan es va prendre la decisió de suspendre els contractes de l’A-27”. Jordi Sierra ha finalitzat encoratjant “a la societat civil tarragonina, i als polítics tarragonins, a continuar mantenint una unitat d’acció en la defensa dels interessos de Tarragona.

/* JS para menú plegable móvil Divi */