.

Foment ha aprovat una nova inversió del Corredor

El Ministeri de Foment ha aprovat aquest divendres una inversió de més de 98,6 milions d’euros al tram Vandellós-Tarragona del Corredor Mediterrani i la seva connexió amb la línia del TGV.

Les partides es destinen a l’execució de les obres i el manteniment de les instal·lacions d’enclavaments, sistemes de protecció del tren, telecomunicacions fixes, control de trànsit centralitzat i sistemes auxiliars de protecció i seguretat. Són actuacions cofinançades amb les ajudes TEN-T (Trans-European Transport Networks) destinades a les xarxes prioritàries per a la Unió Europea.

El contracte de 98,6 milions d’euros ha estat adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses formada per CAF Signalling, Revenga Ingenieros i FCC Industrial e Infraestructuras Energéticas. De l’import adjudicat, 58,2 milions corresponen a l’execució de les obres, i els 40,4 milions d’euros restants al manteniment.

L’anunci arriba dos dies després que la ministra de Foment, Ana Pastor, es veiés forçada a assegurar al Congrés dels Diputats que les obres del Corredor Mediterrani continuen al ritme previst malgrat les queixes de CiU, que reclama a la ministra que faci públic un calendari d’execució.

Pastor també va haver de sortir al pas de les denúncies d’ERC i el PSC, que alertaven que Foment està construint amb ample ibèric precisament el tram entre Vandellós i el Camp de Tarragona. Segons la ministra, es construeix en ample ibèric per motius tècnics i per les peticions de les empreses que utilitzen el tram, i quan acabin les obres hi haurà vies d’ample ibèric, però també d’ample internacional.