.

.

TOTS 21


Viaducte del Corredor del Mediterrani a l'Hospitalet de l'Infant. Foto: ACN

El Ministeri de Foment ha aprovat, a través del Consell d’Administració d’Adif Alta Velocitat, la licitació de noves actuacions per import de 115,6 MEUR per al desenvolupament del tram Vandellòs-Camp de Tarragona del Corredor del Mediterrani, i la seva connexió amb la línia d’Alta Velocitat.

Del total, 66,9 MEUR corresponen a l’execució de les obres, i els 48,7 MEUR restants a l’execució dels treballs i manteniment de les instal·lacions d’enclavaments, sistemes de protecció del tren, telecomunicacions fixes, control de trànsit centralitzat i sistemes auxiliars de protecció i seguretat. L’obra, que abasta 60 quilòmetres, permetrà acabar amb el “coll d’ampolla” que suposa l’actual tram de via única.

Entre les principals estructures construïdes, destaquen el túnel de Rojals i el viaducte del Francolí, tots dos amb una longitud d’1,2 quilòmetres.

A més, Foment ha licitat també un contracte per a la redacció dels projectes i execució del tram Monforte del Cid-Múrcia, amb un pressupost de gairebé 188,5 MEUR.

L’aprovació d’aquestes dues licitacions, per un import total de 304,1 MEUR, suposa segons el Ministeri de Foment, “un nou i important impuls al desenvolupament global del Corredor Mediterrani”.

En un comunicat, Foment ha destacat que la implantació de l’ample internacional permetrà resoldre el “coll d’ampolla” a la xarxa convencional que ha representat històricament el tram entre Vandellòs i Tarragona.

Les actuacions del tram Vandellòs-Camp de Tarragona i les del tram entre Monforte del Cid-Múrcia es cofinançaran amb fons europeus mitjançant les ajudes RTE-T.