.

.

TOTS 21

Una urna de votació per al 9N

La Fiscalia Superior de Catalunya no actuarà impedint el 9N malgrat que ha demanat als Mossos d’Esquadra que identifiquin els responsables dels instituts de Catalunya on avui es votarà, segons ha pogut confirmar Tarragona21 de fons judicials, polítiques i dels Mossos d’Esquadra.

Ahir al vespre, va córrer per les xarxes socials una campanya de darrera hora de mobilització perquè els ciutadans es concentrin a les 8 del matí per evitar l’arribada dels Mossos i l’actuació de la Fiscalia. Així, molts instituts ja hi ha cua a les 8 del matí i la campanya està funcionant.

El mateix Artur Mas i la presidenta d’ANC, Carme Forcadell, havien alertat dissabte que les votacions no estaven garantides “al cent per cent”, unes afirmacions que s’interpreten per incentivar la votació. Per la xarxa es recollien aquestes afirmacions de Mas i Forcadell i s’afegia: “El Govern de l’Estat, mitjançant la Fiscalia General de l’Estat, segueix buscant la manera d’impedir-ho (el 9N) encara que sigui en l’últim moment”.

A instàncies de la Fiscalia General de l’Estat, la Fiscalia Superior de Catalunya havia obert diligències per l’ús de locals públics per al 9N, però totes les actuacions que està duent a terme són molt lentes, com la petició als Mossos, que es va cursar a la tarda de dissabte, i deixen clar que finalment no actuarà impedint les votacions. Autoritats públiques de les comarques de Tarragona no han rebut cap directriu ni informació respecte a una actuació de Fiscalia en aquest sentit i han descartat “completament” qualsevol acció en aquest sentit.

D’altra banda, els Mossos identificaran llocs de votació, seguint la petició de Fiscalia, però no de manera immediata, sinó al llarg del dia, ha informat RAC1 aquest matí de diumenge.