.

A principi de mes, van finalitzar els cursos de Societat catalana i Coneixements laborals adreçats a persones nouvingudes i realitzats des del Servei d’Immigració de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra.

Aquests cursos s’han fet en aplicació a la Llei 10/2010 d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i estaven dirigits a persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil, les refugiades, les apàtrides i les retornades, que estiguin empadronades a la comarca del Tarragonès.

En aquesta primera edició, hi ha hagut un total de dotze alumnes procedents de països com Pakistan, Rússia, Armènia o Marroc. El cursos han tingut una durada de quinze hores cadascun i s’han treballat aspectes geogràfics, històrics i culturals del territori i aspectes com el mercat de treball i la recerca de feina, entre d’altres.

També s’ha inclòs una sessió de benvinguda en la qual els alumnes van visitar l’Ajuntament amb una presentació guiada de tot l’equipament, la història del Castell i l’ús actual, que va finalitzar amb la rebuda per part de l’alcalde, Eduard Rovira, i del regidor d’Acció Social, Lluís Suñé. Tots dos els van felicitar per la seva participació en aquestes accions formatives i se’ls va animar a seguir adquirint coneixements i a fer ús de l’Escola d’Adults per tal de millorar l’idioma.

En els propers mesos, està previst que es realitzin més edicions d’aquesta formació que juntament amb la formació en llengua catalana i castellana, donarà accés al Certificat d’Acollida, que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres.

Les persones interessades s’han de dirigir al Servei d’Immigració situat a les oficines de la Regidoria d’Acció Social (C/ Muralla, 16).