.

Final de la Festa Major de Vilallonga del Camp. Foto: Maria Flores

Final de la Festa Major de Vilallonga del Camp. Foto: Maria Flores

Vilallonga del Camp dóna per tancats sis dies de la seva Festa Major d’Estiu, en honor a Sant Abdó i Sant Senen. El correfoc a càrrec de la colla de Diables de la Selva del Camp va posar el punt i final, ahir dimecres. El passat divendres 25 de juliol, a ritme de batucada començaven 6 dies plens d’actes per a celebrar la Festa Major d’Estiu 2014 en honor a Sant Abdó i Senen.

Es van programar actes per a totes les edats i públics, tradicionals com la gran actuació castellera que van oferir la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, correfoc infantil amb el Drac petit de Sant Roc de Tarragona i el Drac infantil de Reus. Actes culturals com el concert de poesia i lírica “Clocs i altres sons” una producció del Taller Vora Mar. Actes lúdics com els jocs aquàtics, la guerra de l’aigua, Cinema a la Fresca amb la projecció de “8 apellidos vascos”. Actes solidaris a càrrec de la delegació local de la Lliga contra el Càncer. Divendres, dissabte i diumenge a la nit hi va haver ball amb les orquestres: Ghetto, Pensylvania i Girasol.
Vilallonga està de celebració dels 50 anys de la Sala de Cinema del Centre Recreatiu i per aquest motiu el pregó de Festes a càrrec de Carlos Suárez, professor d’Història del cinema de l’URV.  Es van poder visitar les exposicions: “Vilallonga del Camp, un poble de cinema. 50 anys de la Sala de Cinema del Centre Recreatiu” al Centre Cívic, aquesta mostra el llarg recorregut de la nostra sala i la inauguració de l’exposició “La nostra vida en fotogrames” a Cal Roso a càrrec de l’Associació Museu Pere Virgili.
No hi podia faltar la Missa Solemne en honor a Sant Abdó i Sant Senen. El punt i final va ser el correfoc a càrrec de la Colla de Diables de la Selva del Camp el dia 30 a la nit.

La Comissió de Festes i l’Ajuntament valora molt positivament la participació a tots els actes.