.

Careta promocional del documental que es podrà veure a partir de l’1 de maig a la plataforma Filmin. Foto: Cedida

El pròxim 1 de maig, dins dels actes organitzats amb motiu del 75 aniversari de la mort de l’arquitecte Josep Maria Jujol, la plataforma de streaming Filmin estrena el documental “Jujol, l’església de Vistabella”.

El documental ha estat dirigit per Luis Campo Vidal, en una producció de Sagesse SL, i té una durada de 26 minuts. Es podrà veure en versió original en català, amb subtítols en castellà i anglès. La peça està rodada en format digital HD amb preses i càmeres amb les quals fins ara no s’havia contemplat aquest monument de Vistabella (la Secuita).


Altres notícies:


El treball té com a objectiu donar a conèixer l’església de Vistabella i donar a conèixer la imatge de Josep Maria Jujol, geni de l’arquitectura catalana i gran col·laborador d’Antoni Gaudí.

La història relata com el poble de Vistabella no tenia església parroquial, i els seus habitants es veien obligats a anar a l’església de la Secuita, bastant allunyada, a través de camins de terra que, quan plovia, es transformaven en fangars. Per això en 1917 els seus habitants van encarregar a Jujol la construcció d’una església modesta, però que fos reflex del poble, i que estigués dedicada al Sagrat Cor de Jesús.

Vistabella és el gran espectacle la promoció de la pedra. En les seves obres hi ha una incorporació d’elements propis del territori. Per tant, hi ha una harmonia, una unió perfecta entre l’edifici i els terrenys del voltant.

https://www.filmin.es/corto/jujol-lesglesia-de-vistabella