.

Celebració del gol de Ferri

La Cultural de Torreforta està en un moment immillorable de la temporada després de sumar la novena jornada consecutiva sense conèixer la derrota. Els homes de José Miguel López s’han imposat per un ajustat 1-0 en front del Marianao Poblet, que malgrat la insistència ha marxat sense cap punt de Tarragona. La victòria manté el Torreforta en el pols per les primeres places i li permet conservar la quarta posició, amb 34 punts (empatat amb el tercer, l’Horta, i a només dos punts del segon classificat, el Viladecans)

L’enfrontament entre Torreforta i Marianao no serà recordat pel bon joc practicat per cap dels dos equips. L’empenta inicial del conjunt que prepara José Miguel Garcia s’ha vist estroncada per les successives faltes dels visitants, que no volien permetre cap concessió al Torreforta. Així, en els deu primers minuts, cada home que s’aproximava a l’àrea visitant ha rebut falta. El Torreforta no ha pogut treure profit de les accions a pilota aturada i ha estat, curiosament, el Marianao, el primer a xutar entre els tres pals. L’acció ha arribat en el minut 12, amb un fort xut que ha obligat el porter local Pedro a lluir reflexos per evitar el primer del conjunt de Sant Boi.

Pedro ha resolt totes les accions de perill a la porteria del Torreforta

L’acció més clara pel Torreforta ha arribat al minut 28, quan Prince ha estat a punt d’obrir la llauna en aprofitar una pilota despenjada a l’àrea petita. La seva rematada, però, s’ha vist interrompuda per la presència d’un defensa.

Sense un dominador clar, la primera part ha transcorregut entre accions amb poc encert. Com una pilota penjada del Marianao que no ha trobat rematador; un xut de Ferri que no ha trobat porteria o, de nou Prince, amb un xut desviat.

L’ocasió més clara de la primera part

No obstant, l’acció de més perill en la primera meitat ha passat per les botes d’un jugador visitant. En el minut 35, en l’u contra u amb el porter, l’atacant no ha pogut superar la muralla de Pedro, molt hàbil tapant qualsevol escletxa de gol. El Torreforta ha contestat aquesta acció, en el minut 39. Els de Garcia han picat una falta generada per Edu Escuté molt propera al córner, però de nou Prince ha rematat per sobre la porteria de Dani.

Malgrat que el partit s’ha revolucionat pocs minuts abans del descans, els jugadors se n’han anat als vestidors amb l’empat a zero inicial.

A l'altra porteria, Dani no ha tingut problemes més enllà del penal

Canvis i el gol

José Miguel López no estava satisfet amb el que havia vist en el primer temps, així que ha decidit donar sortida a homes com Palanca, en el lloc d’Eder, per donar solvència al mig del camp. La dinàmica no ha tardat en canviar. Als pocs minuts, l’àrbitre no ha xiulat un clar penal sobre Carlos, que es disposava a rematar des de dins l’àrea quan un rival l’ha fet caure.

En l’acció següent ha arribat el gol de la victòria pel Torreforta. Els homes de López han fet una passa endavant i quan el golejador Ferri ho tenia tot de cara per marcar, ha caigut dins l’àrea. Aquest cop sí l’àrbitre ha xiulat la pena màxim i Ferri ha decantat la balança en favor dels blaus. El seu xut ha entrat fregant el pal esquerra de la porteria de Dani, que no ha pogut evitar el dotzè gol del pitxitxi de la categoria. L’acció ha donat ales a un Torreforta que li estava costant molt dominar un partit contra un rival de la part baixa de la categoria. Tant és així que, un minut després, ha estat a punt de caure el segon.

El gol de Ferri, de penal

Ha estat aleshores quan l’entrenador visitant ha apostat per un triple canvi, amb més potencial al davant i descuidant el mig defensiu. L’aposta ha donat oxigen al Marianao, que hi ha posat més cor que cap, tot i que cal reconèixer que els de Sant Boi haguessin merescut marcar. El visitant Fede ho ha intentat insistentment per la banda; com també ho han provat des de l’estratègia, en una falta al minut 86′, o aprofitant els nervis en la defensa local, en una pilota dins l’àrea només un minut més tard.

Els minuts passaven lents per un Torreforta que no volia perdre uns tres punts que tant esforç havien costat d’aconseguir i l’àrbitre hi ha volgut posar la seva dosi d’emoció afegint més de cinc minuts del temps reglamentari. Un temps en què el Marianao ha collat de valent i en què el Torreforta s’ha vist obligat a fer faltes a la zona de mitjos per impedir l’avenç visitant.

La grada ho ha vist negre al minut 91, en una acció que ha estat a punt de significar l’empat, però Pedro ha pogut resoldre en dos temps. El partit s’ha acabat sense més i fins i tot Carlos hagués pogut arreglar el marcador amb una acció en el minut 93, però ja arribava massa forçat davant el porter.

José Miguel López donant instruccions als seus homes

Fitxa tècnica:

CDC Torreforta: Pedro, Edu, Cornejo, Eder (Palanca, 45′), Molina (Marcos, 72′), Raul, Miranda, Castro, Prince, Ferri i Vieri.

Marianao Poblet: Dani, Garcia (Noguera, 55′), Nico, Vea, Gerard, Raul, Toro, Samper (Gabril, 55′), Ameszcua (Geri, 55′), Fede i Dani López.

Gol: 1-0 (48′) Ferri (p.).

Àrbitre: Josep Vilaró. Ha amonestat Carlos, del Torreforta.

Consulteu els resultats i la classificació del Grup 2 de Primera Catalana en aquest enllaç.

Tarragona21.cat us oferirà dilluns el videoresum del partit.